Mercedes-Benz va lansa un nou concept în 2019: germanii vor propune tehnologii cu care mașinile vor evita accidentele rutiere

de Daniel Popescu
Marti, 29.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz va prezenta la jumătatea anului un concept echipat cu tehnologii care vor permite mașinilor viitorului să evite accidentele rutiere produse din erori umane.

Inginerii Mercedes-Benz lucrează în prezent la dezvoltarea unui nou concept cu tehnologii de ultima generație.

Noul concept are un rol pur demonstrativ, în condițiile în care Mercedes-Benz încearcă să găsească soluții pentru a reduce și, în cele din urmă, pentru a elimina accidentele rutiere provocate în urma unor erori umane.

Informațiile au fost dezvăluite de Ola Kalennius, directorul departamentului de cercetare și dezvoltare al Mercedes-Benz, în cadrul unui interviu acordat publicației australiene Motoring.

"Siguranța este în ADN-ul Mercedes și obiectivul suprem este să nu avem accidente în trafic.  Elemente precum tehnologiile autonome și sisteme sofisticate de asistenta vor reduce accidentele de trafic. Practic, toate accidentele din trafic sunt bazate pe erori umane", a declarat el.

Oficialul Mercedes-Benz nu a oferit niciun fel de indiciu cu privire la tehnologiile pe care le va include noul concept, însă este de așteptat să fie vorba despre sisteme autonome și sisteme de siguranță capabile să reducă accidentările suferite în urma unor coliziuni.

În plus, Kalennius a adăugat că unele dintre sistemele care vor fi prezentate sunt deja foarte aproape să fie implementate pe modele de serie.

"La jumătatea acestui an vom demonstra cum va arăta viitorul din punct de vedere al siguranței. Nu vreau să spun care sunt sistemele, dar unele dintre ele sunt foarte aproape să fie dezvoltate în serie", a mai precizat el.

Via Motoring, MotorAuthority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru