Mercedes ar putea furniza motoare către Volvo: nemții vor să cumpere o parte din acțiunile constructorului suedez

de Petre Barac
Vineri, 20.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Daimler este gata să furnizeze motoare Mercedes celor de la Volvo și ar vrea să cumpere o mică parte din acțiunile constructorului suedez. Presa germană scrie despre posibilitatea cooperării dintre Mercedes-Benz și brandul Volvo deținut de chinezii de la Geely.

În luna februarie, miliardarul chinez Li Shufu care deține Geely a devenit cel mai mare investitor privat al Daimler, după ce a cumpărat în nume personal 9.69% din grupul german pentru o sumă de aproximativ 9 miliarde de dolari.

Zhejian Geely Holding a devenit cunoscut în Europa după ce a cumpărat constructorul suedez Volvo în 2010. În ultima perioadă, s-a vorbit intens despre o posibilă colaborare între Mercedes și Volvo, având ca numitor comun influența lui Li Shufu.

Presa germană susține că Daimler vrea să cumpere “câteva procente” din acțiunile Volvo și grupul este pregătit să furnizeze motoare Mercedes către constructorul suedez.

Oficialii Volvo au refuzat să comenteze această informație, în timp ce un purtător de cuvânt de la Daimler a spus că sunt “pure speculații”.

Potrivit presei din Germania, cele două companii ar urma să lucreze la o platformă comună pentru viitoare modele electrice.

Via Automotive News

Comentarii (7)

  • Arogantul
    nici macar nu trebuie sa verifici astfel de informatii, e de ajuns sa iti folosesti cei cativa neuroni ca sa iti dai seama ce gogomanie monumentala este ideea ca merc sa dea motoare la volvo
    pai volvo a investit miiliarde de euro ca sa scape de motoarele altora, sa fie toate facute inhouse
    despre platforme comune pt viitoare masini electrice, asta da , pot sa cred, dar nu vad nici un motor merc in volvouri, deja ca nu au acceasi filosofie marcile, merc inca are motoare de 6 , 8 si 10 cilindri, volvo au spus clar ca nu vor mai face ever vreun motor cu mai mult de 4 cilindri ci ca vor adopta hibridizarea daca au nevoie de mai multa putrere, ceea ce exact au si facut de 3 ani incoace, a se vedea xc90 T8, XC60 T8, Polestar 1 etc. deci nu, vestea asta ca merc o sa dea motoare la volvo este o ineptie crunta.
    16 2
  • ce-i drept ca suna mai bine mercedes decat renault.
    10 17
  • iron R
    ce motoare renault are volvo bai baietzica?
    aaaa stii cine are motoare reno? MERCEDES, bai
    11 10
  • Dar eu chiar nu văd de ce oamenii vorbesc în derâdere de motoarele Renault. Doar pentru că Mercedes e premium? A avut sau are Renault motoare proaste? Nu cred. Au vreo imagine de a fi lipsit de fiabilitate? Nu am auzit (ba chiar am deținut timp de 2 ani un Renault).

    BMW nu a dezvoltat vreme de câțiva ani motoarele cu 4 cilindri împreună cu Peugeot? Sau colaborarea cu Toyota tot la acest capitol?

    Dar nu comentează nimeni de grupul VAG unde motoarele ajung de la Skoda până la Audi?

    Și aș putea continua. E normal ca producătorii să colaboreze între ei pentru reducerea costurilor.

    Iar în anumite cazuri, producătorii de volum au mai mare experiență pe zona motoarelor mici decât producătorii premium care doar de curând s-au apucat de redus cilindreea.
    17 0
  • @ironR
    "ce-i drept ca suna mai bine mercedes decat renault" De la 6 cilindri in sus, poate.
    6 3
  • Arogantul
    @Moldovan
    actualele motoare renault sunt al dracu de fiabile, ceea ce nu se poate spune de masinile lor totusi, dar asta e alta discutie. exista indivizi ca ironR care cred ca motoarele renault sunt nashpa, cei drept, nu rup gura targului cand vine vorba de putere, dar sunt foarte fiabile.
    Ce este penibil cu acest individ care la fiecare articol despre volvo incepe sa vorbeasca de motoarele renault de pe volvouri este ca volvo nu mai folosesc motoare renault de vreo 20-30 de ani, in schimb mercedes, celalalt producator premium din acest articol chiar foloseste motoare renault pe unele modele, deci da, nickul i se potriveste de minune, ironia doare Rau in ironR.
    9 3
  • AndreiRN
    Volvo nu mai e de mult Suedez dar unii inca nu s-au trezit la realitate.
    4 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru