Mercedes-AMG GLC 43 4Matic facelift și AMG GLC 43 4Matic Coupe facelift au fost prezentate oficial: motor V6 de 3.0 litri cu 390 CP

de Cornel Șocariciu
Joi, 18.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-AMG GLC 43 4Matic facelift și AMG GLC 43 4Matic Coupe facelift promit un design ceva mai agresiv, un interior croit către sportivitate și o motorizare V6 biturbo de 3.0 litri. Indiferent de modelul ales, nemții spun că sprintul 0-100 km/h are loc în 4.9 secunde.

Mercedes-AMG a publicat primele imagini și detalii referitoare la versiunile AMG GLC 43 4Matic facelift și AMG GLC 43 4Matic Coupe facelift. Cele două SUV-uri de performanță au primit modificări estetice și îmbunătățiri la nivelul interiorului.

Noile versiuni AMG 43 au fost dezvoltate pentru a umple golul dintre versiunile "civile" și variantele de top AMG 63. La nivel estetic, AMG GLC 43 4Matic facelift primește o grilă frontală restilizată care integrează bare poziționate vertical, un spoiler ceva mai agresiv comparativ cu versiunile de bază și prize de aer mai generoase. Standard, nemții oferă jante de 19 inch, iar opțional clienții pot alege jante cu dimensiuni de până la 21 de inch. În partea din spate, designerii au optat pentru un difuzor nou și pentru patru terminații dedicate sistemului de evacuare.

La interior, ambele SUV-uri din gama AMG 43 vin cu scaune sport cusute cu ață de culoare roșie, cu un volan sport cu zone perforate și cu instrumentarul digital de bord cu diagonala de 12.3 inch.

Noul instrumentar pregătit de constructorul german dispune de trei teme specifice modelelor diviziei AMG, șoferii urmând să aleagă între Classic, Sport și Supersport.

De asemenea, pe noul volan, clienții vor identifica un selector pentru modurile de rulare. În cazul noilor SUV-uri din gama AMG 43, nemții au pregătit următoarele opțiuni: Slippery, Comfort, Sport, Sport+ și Individual. Intervenția sistemului ESP va putea fi și ea modificată în funcție de dorințele celui aflat la volan, nemții oferind două opțiuni: Basic și Advanced.

Sub capota versiunilor Mercedes-AMG GLC 43 4Matic facelift și AMG GLC 43 4Matic Coupe facelift se află motorul V6 biturbo de 3.0 litri. Acesta oferă 390 de cai putere (+23 CP față de vechea versiune) între 5.500 și 6.000 rpm și 520 Nm între 2.500 și 4.500 rpm. Resursele unității vor fi gestionate de o cutie automată AMG Speedshift TCT cu 9 trepte și de sistemul de tracțiune integrală AMG Performance 4Matic.

În aceste condiții, accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 4.9 secunde, iar viteza maximă este limitată la 250 km/h. De asemenea, constructorul german va oferi standard suspensia adaptivă AMG Ride Control+ și un sistem de direcție menit să ofere un feedback și mai generos.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru