Mercedes a lansat un serviciu pe bază de abonament în Germania: plătești o taxă lunară și ai acces la 4 modele pe an

de Daniel Popescu
Miercuri, 21.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes Flexperience este un abonament lunar disponibil în Germania prin care clienții primesc acces la o gamă de 4 modele și au acoperite toate costurile legate de întreținere, asigurări și service în limita a 36.000 de kilometri pe an.

Una dintre tendințele remarcate de constructorii auto este reticența noilor generații de a deține propria mașină, astfel că aceștia încearcă să găsească noi metode pentru a atrage clienți.

Una dintre idei este lansarea unor servicii pe bază de abonament care să ofere acces la o gamă variată de modele, care a fost deja anunțată de Polestar pentru primul său model de serie, Polestar 1.

Mercedes face însă acum un pas similar prin lansarea aplicației Flexperience, care pentru început este disponibil în stadiu de proiect pilot pentru piața din Germania. Asfel, în schimbul unei taxe lunare încă nespecificate, clientul primește acces la o gamă formată din 4 modele (Clasa A, Clasa C, Clasa E și Clasa S) și își poate alege culoarea, motorul și diverse opțiuni de interior.

Ulterior, clientul poate solicita utilizarea pe termen scurt a unui alt model, în cazul în care are nevoie de o schimbare în cazul unei deplasări mai lungi. Abonamentul lunar acoperă inclusiv cheltuielile realizate cu asigurările, întreținerea, reparațiile mașinii și uzura pneurilor în limita a 36.000 de kilometri parcurși anual.

Serviciul este gestionat de doi dintre cei mai mari dealeri Mercedes din Germania și, în cazul în care va avea succes, va fi extins pe piața din Statele Unite, înainte de a deveni disponibil și în alte țări din lume.

Din păcate, în cadrul comunicatului de presă, Mercedes nu a menționat valoarea abonamentului lunar pentru acest serviciu. Un serviciu asemănător este oferit în prezent de Volvo pe XC40, iar prețul solicitat de constructorul suedez este de 700 de euro pe lună. 

Via Daimler, Motoring

Comentarii (2)

  • EL DORADO
    Stie cineva cam cat ar fi abonamentul?
    0 8
  • Cred ca astfel de servicii vor deveni populare in viitor la toate marcile care se respecta.
    Un astfel de serviciu ar putea fi optimizat astfel incat pe baza valorii contractului anual, clientul sa aiba un numar de puncte pe care sa le cheltuiasca pe orice masina din gama ( clasa S insa probabil ca va costa de 3-4 ori mai mult decat clasa A). In conditiile astea cred ca majoritatea europenilor ar conduce 90% din timp masini mici si doar in concediu o poti schimba cu o masina mare.
    Asa se poate ajunge la cel mai mic cost de a avea masina dorita/potrivita in orice ocazie.
    5 10

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru