McLaren ține la tradiție: “Nu vom lansa un SUV, suntem o companie profitabilă”

de Petre Barac
Luni, 04.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren va lansa un număr de până la 15 modele noi în următorii 4 ani, cu accentul pe vehiculele hibride. Britanicii susțin că își vor păstra filozofia de business și nu vor lansa un SUV.

Goana după profit în industria auto i-a făcut pe unii producători să uite de tradiții și să lanseze SUV-uri pentru rotunjirea veniturilor. Avem deja exemple precum Porsche, Bentley, Lamborghini sau Rolls-Royce și lista va continua, cel mai probabil, și cu cei de la Ferrari.

Însă nu toți constructorii merg pe această idee. McLaren susține că nu va lansa niciun SUV, pentru că este o companie profitabilă și nu are nevoie de un asemenea model în gamă.

“Suntem o companie profitabilă și chiar nu avem nevoie să lansăm un SUV. Vrem să ne concentrăm pe sportivele cu două locuri și să păstrăm această imagine a companiei,” a declarat Tony Joseph, președintele McLaren North America.

În schimb, britanicii vor să se concentreze pe lansarea modelelor hibride. Până în 2022, McLaren are de gând să lanseze 15 mașini noi, dintre care jumătate să fie disponibile cu propulsie hibridă. Este luată în calcul și varianta unui supercar 100% electric, dar scenariul este plauzibil după 2022.

Via Automotive News

Comentarii (4)

  • Cristi
    Asta sună fix așa: "hai să vedem câte comenzi de un SUV adunăm într-un an să vedem dacă dăm drumul la producție sau nu"...
    4 6
  • Asa e, @Cristi...e ca si cum ai face un "studiu de piata" in cartier sa vezi daca gogoseria ta merita sa faca gogosile/covrigii cu gaura rotunda sau cu gaura... patrata

    e fix acelasi lucru
    3 3
  • Daca va fi super profitabil sa faca masini de spalat cu siguranta .........VOR FACE! De vreo eventuala rotunjire a profiturilor NIMENI nu se fereste.
    4 0
  • mircea badea
    bravo, nu sunt manelisti. cum sa intri la ei sa cauti masina sport si sa dai cu ochii de un suv? pai pleci imediat.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru