McLaren pregătește un roadster extrem: modelul va fi produs în 399 de unități și va fi prezentat în 2020

Publicat sâmbătă, 17.08.2019 08:10 de Cornel Șocariciu

McLaren a publicat o imagine teaser cu un viitor roadster din gama de top Ultimate Series. Acesta va fi cel mai ușor model produs de McLaren până acum și va fi asamblat în doar 399 de exemplare.

McLaren a publicat prima imagine teaser cu un viitor roadster extrem. Pentru moment, oficialii constructorului britanic nu au anunțat numele viitorului model, însă au confirmat că acesta face parte din familia Ultimate Series, aceeași gamă în care găsim hypercar-urile Senna și Speedtail.

"În cadrul McLaren încercăm să depășim granițele în mod constant pentru a oferi o experiență pură și antrenantă, indiferent că vorbim despre modele de stradă sau despre versiuni de circuit"

, a declarat Mike Flewitt, CEO-ul McLaren.

Viitorul hypercar pregătit de constructorul britanic va avea două locuri și un cockpit deschis, iar oficialii McLaren spun că acesta va miza pe o arhitectura din fibră de carbon.

Mai mult decât atât, britanicii spun că viitorul roadster va fi produs în doar 399 de unități, iar sub capotă se va afla același motor V8 biturbo pe care îl regăsim în prezent pe McLaren Senna (800 CP și 800 Nm). Cu toate acestea, reprezentanții companiei nu au pregătit și detalii despre resursele oferite de unitatea pe benzină în cazul roadsterului.

Mike Flewitt a afirmat că viitorul roadster va fi cel mai ușor McLaren produs până în prezent, iar prezentarea acestuia va avea loc în 2020.