McLaren GT, poze și detalii oficiale: Grand Tourer-ul din gama britanicilor oferă 620 CP și un volum total pentru bagaje de 570 litri

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 15.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a prezentat noul GT. Grand Tourer-ul producătorului britanic este echipat cu un motor V8 de 4.0 litri cu 620 CP și promite atât performanțe de top, cât și confort sporit în timpul călătoriilor lungi.

McLaren a publicat primele imagini și detalii oficiale cu noul GT. Modelul producătorului britanic este descris drept un Grand Tourer veritabil care promite să ofere confort, spațiu suficient la interior, un portbagaj destul de generos și performanțe de top.

Noul McLaren GT are la bază arhitectura MonoCell II-T Monocoque, iar masa totală a vehiculului este de 1.530 de kilograme. Pentru performanțe de top, producătorul britanic a pregătit un motor V8 de 4.0 litri care oferă 620 de cai putere și 630 Nm disponibili între 5.500 și 6.500 rpm. Conform reprezentanților McLaren, 95% din valoarea cuplului motor este oferită între 3.000 și 7.250 rpm. Resursele propulsorului V8 sunt gestionate cu ajutorul unei transmisii automate cu șapte trepte.

În aceste condiții, McLaren GT poate accelera de la 0 la 100 km/h în 3.2 secunde, în timp ce sprintul 0-200 km/h se desfășoară în 9 secunde. Viteza maximă anunțată de McLaren este de 326 km/h.

Pentru drumuri cât mai confortabile, McLaren a pregătit o suspensie adaptivă controlată de sistemul Optimal Control Theory care modifică răspunsul amortizoarelor în doar două milisecunde.

Mai mult decât atât, același software este capabil să anticipeze mișcările pe verticală și să modifice răspunsul amortizoarelor astfel încât ocupanții să resimtă cât mai puțin din denivelările drumului.

La interior, clienții viitorului McLaren GT vor primi scaune cu reglaj electric și încălzite. Specialiștii din cadrul producătorului britanic spun că acestea au fost dezvoltate pentru a oferi confort în timpul călătoriilor lungi. Tot la interior, McLaren a introdus un sistem de infotainment modificat, un sistem audio semnat de Bowers & Wilkins cu 12 incinte și un plafon panoramic (opțional).

În partea din spate, McLaren a pregătit un portbagaj cu capac din sticlă cu funcție soft close. Acesta poate fi comandat și cu deschidere/închidere electrică, iar volum de încărcare este de 420 de litri. În partea din față a caroseriei, McLaren oferă încă un spațiu de depozitare cu volum de 150 de litri. În total, McLaren GT se laudă cu un volum total de încărcare destinat bagajelor de 570 de litri.

Oficialii producătorului britanic spun că listele de comenzi pentru noul McLaren GT au fost deja deschise, prețul de pornire pe piața din Marea Britanie fiind de 163.000 de lire, echivalentul a 187.400 de euro.

Comentarii (3)

  • confort sporit în timpul călătoriilor lungi??!!! Cat de lungi ne putem inchipui ca pot sa faci cu o astfel de masina?
    2 0
  • ca lumea, acu pot sa-mi iau d"acasa branza si rosiile cand ma duc la Monte Carlo
    7 0
  • Exceptional design. Pt. mine e cel mai frumos McLaren si una din cele mai exceptionale creatii din zona supersport ale ultimilor ani. Iar culorea aia de cupru roze este senzationala si in trend cu tendintele actuale. Baietii de prin NFL vor sta la coada .
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru