McLaren anunță coechipierul lui Sainz în sezonul 2019: britanicul Lando Norris în vârstă de 18 ani

de Daniel Popescu
Luni, 03.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lando Norris va concura în sezonul 2019 al Formulei 1 pentru McLaren ca înlocuitor pentru Stoffel Vandoorne și va deveni astfel coechipierul lui Carlos Sainz.

McLaren a anunțat luni linia completă de piloți pe care va miza în sezonul 2019 al Formulei 1. Astfel, după semnarea unui contract cu Carlos Sainz Jr la jumătatea lunii august, echipa britanică a anunțat promovarea lui Lando Norris ca pilot titular.

În vârstă de numai 18 ani, britanicul a câștigat Formula 3 Europa în sezonul 2017, iar în prezent luptă cu George Russell pentru trofeul acordat în Formula 2. Norris a fost integrat în programul de tinere talente al celor de la McLaren la începutul sezonul 2017.

"Este un vis devenit realitate să fiu anunțat că pilot McLaren. Chiar dacă fac parte din echipă de ceva timp, este un moment special, unul care speram să devină realitate", a declarat el.

Norris îl va înlocui astfel pe Stoffel Vandoorne, care a concurat pentru McLaren începând din sezonul precedent fără să impresioneze însă prin performanțe. Cel mai probabil, belgianul în vârstă de 26 de ani va părăsi Formula 1 la sfârșitul acestui sezon competițional, în ciuda faptului a numeroase alte echipe nu au confirmat încă piloții pentru 2019.

Cel mai atractiv loc este la Ferrari, care oscilează între prelungirea contractului lui Kimi Raikkonen și promovarea lui Charles Leclerc, în timp ce șansele lui Romain Grosjean să rămână la Haas alături de Kevin Magnussen sunt de asemenea reduse. Între timp, Force India, Toro Rosso, Sauber și Williams nu au anunțat încă niciunul dintre piloții pe care se vor baza anul viitor.

Via McLaren

Comentarii (9)

  • Cum mah, Ferrari inca nu au anuntat mutarea fosilei, relicvei, artifactului Kimi la muzeul de antichitati, incepand de ieri ? Astia-s facuti gramada, au pierdut campionatul, dar nu-l iau pe Leclerc, sa-l creasca astea sapte curse care mai sunt !
    Bravo McLaren, incep sa cred ca o sa-si revina, cu politica asta de a promova un talent care sa creasca odata cu masina, nu vor avea decat de castigat !
    5 22
  • Eu cred c-ar fi trebuit pastrat Vandoorne..Problema celor de la Mclaren o reprezinta monopostul nu pilotul
    8 6
  • Mă bucur pentru Lando . Intradevar la McLaren nu poate face mare lucru din cauza monopostului , însă eu cred că în a doua jumătate a sezonului următor poate fi pe același palier cu Sainz. E un pilot de mare perspectiva.
    7 1
  • marius
    Multa politica si bani- cam atat spectacol tot mai putin
    De ce?
    Pentru ca piloteaza Stroll, Sirotkin si mai nou Lando...
    3 3
  • ce fata de pacalici areeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!
    23 12
  • VinVremuriMaiBune
    Au scapat de Honda, va scapa si de FerNando. Si cand te gandesti ca obiectivul era titlul pentru Mclaren Honda si Alonso.
    1 6
  • Pat Fry revine la Mclaren
    2 3
  • Sebastian Buemi in top position pentru Torro Rosso sisunt zvonuri potrivit carora despartirea echipei Ferrari de Kimi va fi oficializata in curand
    2 6
  • Verstappen 2. E prea tanar pentru F1 si va face multe greseli. Mai mult o sa incurce. Ar trebui stabilita o limita de varsta, nu poti sa iei toti copiii si sa le ceri sa gandeasca. Verstappen nici acum nu gandeste si nu mai e deloc copil sau debutant.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru