McLaren anticipează că ar putea lupta pentru primele trei poziții în 2021: "Nu va fi o misiune imposibilă"

de Daniel Popescu
Miercuri, 08.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren consideră că poate înregistra progrese în următorii ani pentru a lupta pentru primele trei poziții, ca urmare a schimbării regulamentului tehnic în 2021.

McLaren a înregistrat constant progrese în ultimii ani și a reușit să încheie sezonul precedent pe locul patru în clasamentul constructorilor, cea mai bună poziționare de după 2012.

În acest context, oficialii echipei britanice speră să continue progresele și în sezonul următor, însă scopul principal este mai degrabă unul minor: să micșoreze diferența față de Mercedes, Ferrari și Red Bull.

"Pe termen scurt, obiectivul este ca anul viitor să facem pasul următor, dar să rămânem realiști. Un pas înainte ar fi să ajungem undeva între locul în care suntem acum și unde sunt echipele de top în termeni de timp pe circuit. Este greu să ajungem acolo, pentru ca și echipele de top vor continua să dezvolte monoposturile", a declarat Andreas Seidl, șeful celor de la McLaren.

Începând din sezonul 2021, McLaren va utliza motoare Mercedes, iar regulamentul tehnic va fi schimbat radical.

Teoretic, acest lucru va genera oportunități pentru McLaren să progreseze rapid în pluton, însă Seidl anticipează că Mercedes, Ferrari și Red Bull vor pleca deja cu un avantaj.

Prin urmare, el consideră că misiunea de a pătrunde în top trei va fi dificilă.

"Cele trei echipe nu sunt acolo doar pentru că au bugete mai mari, ci și pentru că fac o treabă mai bună. Asta înseamnă că vor începe 2021 cu un avantaj. Dar am văzut în trecut că nu este o misiune imposibilă. Trebuie să fim realiști și răbdători, pentru că avem nevoie de timp", a adăugat el.

Via Motorsport

Comentarii (3)

  • Deci sasiul McLaren locul 4, motorul Honda locul 3. Ia uite ba ca astea erau bune. Am schimbat in sfarsit pilotii.
    6 0
  • Doar daca se intoarce Alonso si se specifica in contract ca nu mai are voie sa impinga masina ca la Hungaroring in 2015 ...
    5 0
  • Nu mai intorci mortul de la groapa. El e primul care nu mai vrea/poate.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru