McLaren a început cu stângul testele de la Barcelona: Alonso a pierdut un pneu după numai 6 tururi

Publicat luni, 26.02.2018 16:46 de Daniel Popescu

Fernando Alonso a ieșit în decor la numai 6 tururi după startul testelor de la Barcelona după ce un pneu s-a desprins de monopost. Pilotul echipei McLaren a parcurs în total doar 10 tururi până la pauza de prânz.

Prima sesiune de teste premergătoare noului sezon de Formula 1 a început luni pe circuitul de la Barcelona, iar evenimentele petrecute în primele ore au un puternic sentiment de deja-vu pentru McLaren.

La startul noului parteneriat tehnic cu Renault, McLaren a înregistrat o defecțiune de natură tehnică la numai 6 tururi după startul testelor. Fernando Alonso a ieșit în decor după ce pneul dreapta-spate s-a desprins de monopost.

După ce a petrecut toată dimineața la boxe, Alonso a revenit pe circuit cu numai câteva minute înainte de pauză de prânz și a parcurs în total doar 10 tururi. Chiar dacă incidentul aduce aminte de startul dezastruos al parteneriatului cu Honda din urmă cu trei ani, oficialii McLaren insistă că problema înregistrată luni este una comună și ușor de rezolvat.

"Suntem bine. Pentru asta sunt testele. Cred că toate echipele vor avea o varietate de probleme pe parcursul testelor. Vom pierde foarte puțin timp, așa că nu este nicio problemă", spune Zak Brown, directorul executiv al echipei.

Prima zi de teste a marcat și prezentarea oficială a noilor monoposturi cu care vor concura Force India și Toro Rosso, în timp ce Red Bull a dezvăluit culorile finale pe care le va utiliza pe monopost pe parcursul sezonului 2018. Prima sesiune de teste de pe circuitul de la Barcelona se va încheia joia.

Via Motorsport

  • dubfire, luni, 26.02.2018 23:20

    Cu siguranta il "lucreaza" astia de la McLaren cu ajutorul lui Ham.

  • Mclaren_Mircea_1985, marţi, 27.02.2018 05:23

    dubfire...iarasi triseaza Mercedes :))))

  • kimi, marţi, 27.02.2018 10:21

    parca sunt mai zgomotoase, au mai crescut turatiile? de ce nu mai avem tabel cu nr tururi si timpi?