McLaren 600LT Spider: design exterior modificat, masă totală redusă și 2.9 secunde pentru sprintul 0-100 km/h

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 16.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a prezentat noul 600LT (Longtail) Spider. Sportiva cabrio britanică a primit o serie de modificări exterioare, un interior inspirat de mașinile de competiție și un propulsor V8 de 3.8 litri cu 600 CP. McLaren a deschis deja lista de comenzi, prețul de pornire fiind de 227.400 de euro.

În urmă cu câteva zile, McLaren a publicat un teaser video care anunța lansarea versiunii 600LT (Longtail) Spider. Acum, producătorul britanic a publicat primele imagini și detalii referitoare la noul cabriolet din gama Sports Series.

McLaren 600LT Spider are la bază versiunea 570S Spider și va fi produs începând cu luna martie. Reprezentanții producătorului britanic spun că noul supercar va fi asamblat pe o perioadă de 12 luni.

McLaren 600LT Spider a fost gândit pentru a oferi performanțe maxime atât pe circuit, cât și pe drumurile publice. Supercar-ul britanic dispune de un splitter frontal revizuit, de un difuzor modificat și de o aripă spate generoasă.

Mulțumită noilor elemente de caroserie, varianta 600LT Spider este mai ușoară comparativ cu modelul 570S Spider. Masa totală este de 1.297 de kilograme, cu 50 de kilograme mai mare față de cea a versiunii 600LT Coupe. Totodată, britanicii au pregătit și pachetul MSO Clubsport care oferă o serie de accesorii de caroserie și de interior din fibră de carbon.

Cei care își doresc o masă totală și mai mică pot alege ca viitorul 600LT Spider să nu integreze un sistem audio sau unul de aer condiționat.

Noul supercar produs de britanici va fi echipat standard cu scaunele speciale disponibile pentru prima dată pe McLaren P1. Opțional, clienții vor putea opta pentru scaunele ultra-ușoare de pe McLaren Senna.

Sub capota lui McLaren 600LT Spider se află același motor V8 de 3.8 litri biturbo. Acum, unitatea oferă 600 CP și 620 Nm. Resursele motorului sunt gestionate de o transmisie automată cu șapte rapoarte.

În aceste condiții, accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 2.9 secunde (valoare egală cu cea a coupe-ului 600LT), în timp ce repriza 0-200 km/h se desfășoară în 8.4 secunde (cu 0.2 secunde mai lent față de performanța coupe-ului). Plafonul pregătit de britanici poate fi coborât sau ridicat în mers până la viteze de 40 km/h. Viteza maximă atinsă de sportiva cabrio britanică este de 324 km/h, bornă care scade la 315 km/h dacă plafonul este coborât.

McLaren a deschis deja lista de comenzi pentru 600LT Spider, prețul de pornire pe piața din Marea Britanie fiind de 201.500 de lire, echivalentul a 227.400 de euro.

Comentarii (1)

  • mircea badea
    benve, mertz..asa arata o masina sport!
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru