Mazda va permite conectarea telefoanelor la sistemul Connect: update-ul pentru Android Auto și Apple CarPlay apare în 6 august

Publicat joi, 19.07.2018 10:25 de Daniel Popescu

Mazda va introduce la începutul lunii august un update pentru sistemul Mazda Connect care va include compatibilitate cu sistemele Android Auto și Apple Car Play.

Mazda este unul dintre puținii constructori care nu oferă în prezent compatibilitate cu sistemele Android Auto dezvoltat de Google și CarPlay realizat de Apple, însă acest lucru se va schimba peste numai câteva săptămâni.

Constructorul japonez a confirmat că va lansa în 6 august un update pentru sistemul Mazda Connect care va include compatibilitatea cu cele două două sisteme dezvoltate de marii producători de sisteme de operare pentru smartphone-uri.

În urma update-ului, clienții cu telefoane Android și iOS vor putea să navigheze mai simplu pe aplicații de navigație precum Google Maps sau Apple Maps, să acceseze datele telefonului sau să trimită mesaje.

Mazda menționează că, în cazul utilizării CarPlay, telefonul iPhone este conectat la Mazda Connect prin bluetooth sau printr-un port USB. Sistemul poate fi operat cu ajutorul butonului rotativ Mazda HMI Commander și, atunci când mașina staționează, prin intermediul ecranului tactil. În schimb, atunci când este conectat prin Android Auto, sistemul poate fi controlat doar prin intermediul butonului rotativ.

Update-ul este unul opțional și va putea fi instalat atât pe modelele noi, cât și pe modelele actuale echipate cu Mazda Connect. Update-ul va fi disponibil începând în 6 august.

Recent, Google a confirmat că Android Auto va ajunge în curând și pe modelele Dacia.

Via SlashGear

  • catalin, luni, 06.08.2018 10:48

    o sa fie contracost....deci spor la treaba