Mazda estimează pierderi record pentru 2020: vânzările ar urma să scadă cu 8%

de Paul Cosma
Luni, 03.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda estimează că vânzările sale vor scădea cu 8% în 2020, la circa 1.3 milioane de unități, iar pierderile vor atinge un record de peste 380 de milioane de dolari din cauza pandemiei de coronavirus.

Mazda a raportat recent rezultatele financiare și vânzările pentru anul fiscal ce s-a încheiat în data de 31 martie 2020.

Profitul japonezilor a fost de circa 400 de milioane de dolari, la jumătate față de anul precedent, respectiv cel mai mic profit din ultimii 9 ani.

Vânzările au totalizat 1.42 milioane de unități, în scădere cu 9% față de anul fiscal anterior. Rezultatul a fost afectat puternic în primele trei luni din 2020, atunci când închiderea fabricilor și a dealerilor a produs un declin de 20% al vânzărilor.

Pentru 2020-2021, japonezii estimează o scădere de 8% a vânzărilor, la circa 1.3 milioane de unități, în timp ce pierderile ar urma să înregistreze un record de peste 380 de milioane de dolari pe fondul pandemiei.

Mazda a anunțat că toate fabricile sale vor funcționa la capacitate normală începând din luna august. Aproape toți dealerii constructorului au reluat activitățile de vânzări, la nivel global, după restricțiile impuse pe fondul pandemiei.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru