Mazda 2 facelift, poze și detalii oficiale: modificări exterioare minore, tehnologii noi și motorizări mild-hybrid

de Cornel Șocariciu
Joi, 18.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda 2 a primit o serie de îmbunătățiri. Modelul de clasă mică dezvoltat de producătorul japonez propune mici modificări la nivel estetic, tehnologii moderne pentru interior și câteva sisteme noi de asistare.

Mazda a publicat detalii referitoare la Mazda 2 facelift. Pe piața din Japonia, versiunea îmbunătățită a modelului de clasă mică va fi disponibilă începând cu luna septembrie, urmând ca europenii să poată plasa comenzile pentru Mazda 2 facelift începând cu prima parte a anului viitor.

Oficialii producătorului japonez spun că au pregătit mici modificări la nivel estetic, o mulțime de tehnologii noi și suspensii îmbunătățite.

Din punct de vedere estetic, oficialii Mazda spun că versiunea revizuită a modelului de clasă mică preia mici elemente de design care au debutat în urmă cu câteva luni pe noua generație Mazda 3. Grila frontală are acum un aspect diferit, elementele cromate de la nivelul acesteia au fost prelungite și în zona farurilor, iar spoilerul spate a fost restilizat. Pentru moment, japonezii oferă doar imagini cu versiunea Mazda 2 dedicată pieței din Japonia. 

Așa cum am menționat anterior, Mazda a oferit ceva mai multă atenție elementelor de interior și tehnologiilor moderne.

Conform reprezentanților constructorului nipon, inginerii au reușit să reducă zgomotele și vibrațiile resimțile la interiorul lui Mazda 2 facelift, suspensiile sunt acum mai confortabie, iar interiorul dispune de un sistem de infotainment compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto.

Scaunele ocupanților din față au fost reproiectate pentru a oferi și mai mult confort, iar volanul va putea fi comandat și cu încălzire. În ceea ce privește sistemele de asistență, niponii au pregătit următoarele: lane-keeping Assist System, Traffic Sign Recognition și un set de camere video la 360 de grade. În plus, farurile cu LED sunt standard, iar opțional, clienții vor putea comanda luminile adaptive cu LED.

Pentru un comportament dinamic bun, Mazda spune că a reprogramat sistemul G-Vectoring Control introdus pe Mazda 2 în urmă cu doi ani.

Mazda 2 facelift va putea fi comandată cu motorul pe benzină Skyactiv-G de 1.5 litri în versiuni de 75 CP și 90 CP. Japonezii propun o cutie manuală cu șase trepte sau o transmisie automată cu șase trepte disponibilă exclusiv pentru versiunea de top de 90 CP.

Conform reprezentanților Mazda, variantele echipate cu transmisia manuală vor primi și un sistem mild-hybrid.

Via | Mazda, Motor1

Comentarii (3)

  • someone
    dc au scos varianta de 115 cai?
    singurul repros pe care l-as putea aduce masinii, este ca eu as prefera-o cu un plafon mai drept si mai paralel cu solul, gen mini. in rest mi se pare super ( ati obs ca nu am zis superb, pt ca ala e model skoda )
    11 8
  • Andrei
    G Vectoring, comportament dinamic, maximum 90 CP. Ceva nu se leaga aici. Inca o sicana mobila in trafic :))))
    5 7
  • Jinba Ittai este unul dintre conceptele Mazda. Incearca sa vezi ce inseamna asta si poate ceva se va lega aici.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru