Massa a cedat în fața lui Kubica: brazilianul se retrage din Formula 1 la sfârșitul sezonului

de Daniel Popescu
Luni, 06.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Felipe Massa se va retrage din Formula 1 la sfârșitul sezonului 2017, în mijlocul speculațiilor că va fi înlocuit de Robert Kubica sau Paul di Resta.

Felipe Massa și-a manifestat în ultima perioadă dorința de a rămâne la Williams și în sezonul următor, însă echipa i-a evaluat recent pe Robert Kubica și Paul di Resta pentru un posibil loc în cadrul echipei.

Decizia l-a nemulțumit pe pilotul brazilian, care a susținut că Williams va înregistra un regres dacă nu-i prelungește contractul. Iată însă că acum Massa a decis să-și anunțe retragerea din Formula 1 la sfârșitul acestui sezon, ceea ce sugerează că Williams nu intenționa să-i prelungească contractul.

Pilotul a vrut să facă anunțul înainte de Marele Premiu al Braziliei, pentru a sărbători cum se cuvine retragerea din activitate în fața propriilor suporteri. Interesant este că o strategie similară a fost aplicată de brazilian și în sezonul precedent, când s-a retras pentru că echipa a mers pe mâna lui Valtteri Bottas drept coechipier pentru Lance Stroll. Ulterior, el a revenit la echipă după ce Bottas a plecat la Mercedes pentru a-l înlocui pe Nico Rosberg.

"Așa cum știe toată lumea, după ce mi-am anunțat retragerea anul trecut am ales să revin în acest an pentru a ajuta Williams.

M-am bucurat de 4 ani grozavi cu echipa, dar cariera mea se va sfârși la finalul acestui sezon", a declarat el.

Massa a obținut doar 36 de puncte în acest an, cu 4 mai puține decât Stroll. Brazilianul concurează în Formula 1 de 15 ani, interval de timp în care a obținut 11 victorii, 41 de podiumuri și 16 pole positin-uri.

Via Motorsport

Comentarii (10)

  • mobius
    Retragerea unui pilot din activitate lasa intotdeauna un gol in urma si un gust amar. Nu am fost niciodata fanul sau, dar in 2008, consider ca a pierdut nemeritat un titlu de campion, titlu castigat in mod dubios de Hamilton (dupa parerea mea cu ajutorul obscurului Timo Glok,in paranteza fie spus, mare comentator la RTL). Pacat, cariera sa in F1 a fost destul de frustranta.
    25 17
  • Poate viitorul pilot F1 pe care o sa ni-l propuna Brazilia la un moment dat o sa vina si cu ceva talent nu doar cu Petrobras "in spate".
    9 9
  • "Obscurul" de Glock avea slick-uri pe un circuit ud pe cand Hamilton avea pneuri de ploaie. Sunt destule clipuri pe youtube pentru cine vrea sa-si improspateze memoria.
    17 7
  • Si anul trecut a zis la fel si s-a "razgandit". Daca ar fi avut o masina mai buna, n-ar fi zis ca se "retrage". Eu as vrea sa mai ramana, revenirea dupa accidentul din Ungaria l-a motivat insa cu o masina mediocra nu putea face mai mult.
    4 4
  • Si eu treceam de Glock in conditiile alea. Nu inteleg ce se oftica unii pe chestia asta. A fost un eveniment de cursa absolut normal, se intampla tot timpul in F1. Si cand te gandesti ca aceiasi indivizi sunt pro ordine de echipa.
    8 4
  • Anul trecut a fost rugat de Claire Williams sa revina pentru ca doreau un pilot cu experienta, odata ce Bottas plecase la Mercedes. Eu nu cred ca cei de la Williams vor merge pe mana lui Kubica pentru ca nu rezista la un weekend intreg, din cauza problemelor medicale. Poate Kvyat sa fie o alternativa?
    8 4
  • first comment
    Daaa, unii ii canta "ode" lui Massa, nu pt ca ar fi fost nu stiu ce pilot ( Button sau Rosberg erau mult peste ), dar sa fi luat el campionatul in 2008 ca sa nu il ia Lewis...aici e durerea.
    Pt cei necunoscatori, dar interesati: in turul in care a fost depasit de Lewis, Glock a fost mai rapit decat Trulli, colegul de la Toyota, ambii erau pe slickuri.Daca intra la boxe, iesea oricum in urma campionului.
    7 10
  • @first comment
    Exact, ai pus punctul pe i.
    Ps: haterii cu pricina sunt 'intamplator' latraii lui Alonso. Ironia e ca anul asta si-au dorit sa ia Hamilton titlul numai sa nu il ia Vettel.
    5 7
  • Din cate imi aduc eu aminte Massa a pierdut titlul mai mult din cauza cursei de la Singapore, decat din cauza lui Glock. Nu de alta dar Massa avea toate sansele sa castige cursa din Singapore, pana a intervenit acel "fatidic" SC. Plus tot Massa a castigat cursa din Brazilia.
    11 2
  • oricum era in plus
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru