Maserati pregătește un Levante GTS cu motor V8 de 530 de cai putere: lansarea este programată în acest an

de Daniel Popescu
Luni, 12.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Maserati testează în prezent o versiune Levante GTS a SUV-ului, care va fi echipată cu un motor biturbo V8 de 3.8 litri și 530 de cai putere și care va fi lansată în cursul acestui an.

Maserati Levante nu s-a bucurat de vânzări consistente, în ciuda creșterii semnificative a popularității SUV-urilor, motiv pentru care constructorul italian a anunțat în două rânduri întreruperea producției.

În încercarea de a crește vânzările, Maserati a anunțat anterior că pregătește lansarea unei versiuni Levante GTS echipată cu un motor biturbo de 3.8 litri și 530 de cai putere similar cu cel disponibil deja pe Quattroporte.

Noua versiune a fost acum surprinsă într-o serie de teste sub un camuflaj puternic, însă imaginile au evidențiat faptul că schimbările de design comparativ cu versiunea standard sunt practic nesemnificative. Cea mai importantă noutate este grila de dimensiuni mai mari, dar și utilizarea unor jante specifice unei versiuni mai puternice.

Dacă informațiile neoficiale se vor confirma, Maserati Levante GTS ar urma să-și depășească rivalul Porsche Cayenne Turbo (520 de cai putere), dar să fie sub Range Rover Velar SVR la performanța motorului în condițiile în care SUV-ul britanic anunță 550 de cai putere.

În plus, Levante GTS va primi alte setări mai performante ale suspensiei, care vor spori controlul în dauna confortului.

Prețul pentru noul SUV ar urma să pornească de la aproximativ 90.000 de euro, devenind cel mai scump din familia Maserati.

Pe lângă GTS, italienii au anunțat că vor dezvolta și o versiune plug-in hybrid pentru Levante.

Via Automobile Magazine

Comentarii (1)

  • Ti se "umple gura" de lux cand pronunti Maserati Levante!Dar doar atat!.Am studiat-o atent vizual "live" intr-un show room in aer liber din Elvetia! Are aproape un an de cand sta in asteptarea unui client!.Arata bine,mai putin stopurile din spate,de parca ar fi de Suzuki.Daca mai "adaugam" se celebrele probleme tehnice la masinile italiene,,te las pagubas!
    0 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru