Mai mulți bani pentru mașini electrice și autonome: BMW pregătește investiții record de 7 miliarde de euro

de Petre Barac
Miercuri, 21.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a anunțat creșterea bugetului de cercetare și dezvoltare la circa 7 miliarde de euro în acest an, ca parte din planul să lanseze 25 de modele “electrificate” până în 2025.

BMW pregătește mai mulți bani pentru investiția în mașinile electrice și tehnologia vehiculelor autonome.

Bugetul nemților pentru investiții va fi suplimentat cu un miliard de euro în acest an, ca parte din planul constructorului să lanseze pe piață 25 de modele electrice și hibride în următorii 6-7 ani.

Astfel, pentru 2018, BMW va avea un buget de cercetare și dezvoltare care se ridică la 7 miliarde de euro, capitalul fiind necesar odată cu avansul tehnologic și apariția mașinilor autonome.

Amintim că BMW a avut anul trecut un profit de circa 5.3%, ca urmare a cererii în creștere pentru SUV-uri. BMW a vândut 2.09 milioane de mașini în 2017, în comparație cu cele 2.29 milioane raportate de rivalii de la Mercedes.

Un rezultat notabil pentru BMW a fost creșterea de 66% pe segmentul mașinilor electrice și hibride, unde au fost livrate 103.080 de unități. Pentru 2018, BMW vrea să vândă cel puțin 140.000 de hibrizi și mașini electrice.

Via Autonews

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru