Madridul interzice circulația mașinilor vechi în centrul orașului: 20% dintre mașinile din capitala Spaniei, afectate de decizie

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Luni, 03.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mașinile diesel mai vechi de anul 2006 și cele cu motoare pe benzină mai vechi de 2000 nu mai au dreptul de a tranzita centrul Madridului. Amenda pentru nerespectarea regulii este de 90 de euro.

Autoritățile din Madrid au implementat un regulament dur pentru mașinile vechi cu scopul de a reduce poluarea în oraș cu până la 40%.

În prima fază, mașinile diesel mai vechi de anul 2006 și mașinile cu motoare pe benzină mai vechi de anul 2000 nu vor mai avea dreptul de a circula în centrul orașului.

Autoritățile estimează că, în urma acestei decizii, 20% dintre mașinile care circulau prin centru nu vor mai avea dreptul să tranziteze zona respectivă.

Cu toate acestea, există și o serie de excepții până în anul 2020: proprietarii de mașini afectate de decizie care au locuri de parcare în centrul orașului pot aplica pentru înregistrarea prealabilă într-un sistem informatic prin care vor primi dreptul de a circula în zona respectivă, în timp ce locuitorii din centrul orașului pot în continuare să-și folosească mașinile, cu condiția să parcheze numai în propriul loc de parcare.

Amenda pentru nerespectarea regulii este de 90 de euro, iar zona este supravegheată video pentru identificarea șoferilor care nu au drept de circulație, în contextul în care mașinile eligibile primesc un autocolant special.

Madrid se alătură astfel unui număr tot mai mare de orașe europene care impun restricții de circulație pentru mașinile vechi.

Printre orașele cu cele mai dure reguli în prezent  se număra Paris, Londra și Stockholm.

Via BBC

Comentarii (1)

  • mircea badea
    sa interzica toate dieselurile!
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru