Lotus nu renunță: britanicii vor să lanseze un SUV ușor și cu o ținută de drum sportivă

de Cornel Șocariciu, Foto: Dreamstime
Marti, 16.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus își dorește un portofoliu ceva mai generos, iar pentru început, un SUV pare candidatul perfect. Britanicii vor miza în continuare pe o arhitectură ușoară și pe o ținută de drum sportivă.

Lotus nu renunță la ideea dezvoltării unui SUV ușor care să aibă o ținută de drum sportivă. Reprezentanții brandului britanic vor să-și extindă portofoliul, iar un SUV pare să fie produsul perfect.

"Piața care acum crește cu valori excelente este cea a SUV-urilor, și în special segmentul SUV-urilor premium", a declarat Jean-Marc Gales, președintele companiei britanice.

Viitorul SUV Lotus ar urma să ofere o ținută de drum sportivă și să atace direct Porsche Macan. Zvonurile spun că britanicii ar urma să folosească o versiune mai ușoară a arhitecturii CMA (Compact Modular Architecture), platformă folosită în prezent de Volvo XC40.

"Ușor nu se traduce neapărat prin mic. Ușor înseamnă eficient. Ușor înseamnă folosirea materialelor potrivite, iar cu un centru de greutate situat cât mai aproape de sol vom obține și dinamica dorită. Avem câteva idei despre cum putem ajunge la acest rezultat", a completat oficialul Lotus.

În același timp, reprezentantul brandului britanic spune că în viitorul apropiat, modelele Lotus vor beneficia de sisteme de propulsie electrificate (hibrid, hibrid plug-in, electric 100%).

Iar viitorul SUV este candidatul perfect pentru un astfel de sistem.

Via | ANE (înreg.)

Comentarii (1)

  • Asa cum VAG are Q5 si Macan, asa si Geely poate avea si XC40 si viitorul suv Lotus. Simplu si de bun simt.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru