Lister LFP: un Jaguar F-Pace modificat devine cel mai rapid SUV din lume

de Mircea Meşter
Duminica, 09.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bentley Bentayga și Lamborghini Urus au reușit să atragă atenția în ultimii doi ani prin versiunile lor supersportive, însă o companie britanică specializată în modificarea modelelor Jaguar le bate cu un F-Pace de 680 de cai putere care reușește 0-100 km/h în doar 3.5 secunde și o viteză maximă de 321 km/h.

Compania britanică Lister, un nume cu o istorie bogată în zona mașinilor sport, dar care astăzi s-a specializat în special în transformarea dinamică a modelor din gama Jaguar, a anunțat că are de gând să scoată pe piață cel mai rapid SUV din lume. Acesta se va numi Lister LFP, va costa în jur de 150.000 de euro și va reprezenta o versiune ultrasportivă modificată a lui Jaguar F-Pace.

Pentru a bifa scopul anunțat, Lister va dota F-Pace cu un motor V8 de 5.0 litri care va dezvolta 680 de cai putere. Cu ajutorul unor modificări suplimentare la nivel aerodinamic și la capitolul materiale de caroserie - fibra de carbon urmează să-și facă loc în repertoriul modelului britanic, noul Lister LFP va reuși să accelereze de la 0 la 100 km/h în 3.5 secunde și să atingă o viteză maximă de 321 km/h. Cifrele sunt superioare celor afișate de Bentley Bentayga W12 (608 CP, 301 km/h, 4.1 secunde pentru 0-100 km/h), Lamborghini Urus (650 CP, 305 km/h, 3.6 secunde pentru 0-100 km/h) și Jeep Grand Cherokee Trackhawk (590 CP, 290 km/h, 3.5 secunde pentru 0-100 km/h)

Evident, nici capitolul design n-a fost trecut cu vedere de Lister, care "ornează" mașina cu elemente aerodinamice noi și cu nuanțele de casă ale companiei britanice: auriu și verde.

Primele livrări ale noului Lister LFP vor fi realizate în luna octombrie.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru