Lexus va dezvolta un model electric pentru Europa: "Este prea devreme să spunem în ce segment va concura și când îl lansăm"

de Daniel Popescu
Marti, 23.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lexus a confirmat că va dezvolta un model electric pentru piața europeană, însă oficialii au admis că este prea devreme pentru a stabili în ce segment va conura acesta și când va fi lansat.

Lexus a urmat îndeaproape strategia companiei-mamă Toyota și au lansat pe parcursul timpului o gamă variată de hibrizi, care ar trebui să fie suficientă pentru a respecta normele de emisii mai dure care vor intra în vigoare în Uniunea Europeană în 2021.

Cu toate acestea, oficialii mărcii japoneze au dezvăluit că intenționează să lanseze un Lexus electric pentru piața europeană, în special ca reacție la unele restricții de circulație anunțate de anumite orașe.

Cu toate acestea, Lexus nu a decis încă nici segmentul în care va concura viitorul model electric și nici măcar perioada în care acesta va fi lansat. "Cu siguranță avem nevoie de un model electric în viitor, dar nu pot să spun când și cum", a declarat Yoshihiro Sawa, președintele Lexus, cu ocazia Salonului Auto de la Shanghai.

De altfel, Toyota a anunțat de asemenea o îndepărtare de la strategia bazată pe hibrizi. Constructorul japonez va lansa peste 10 modele electrice la nivel global până în anul 2025, iar o bună parte dintre ele vor fi comercializate în China. De altfel, niponii au anunțat că SUV-ul C-HR va primi o versiune electrică în 2020, care va fi disponibilă inițial doar pe piața din China.

Pentru moment, Lexus se concentrează pe hibrizi, iar 26% dintre cele aproape 700.000 de unități comercializate la nivel global anul trecut au avut acest sistem de propulsie. În schimb, Lexus nu este atrasă de ideea dezvoltării unor modele plug-in hybrid, chiar dacă nu exclude complet această variantă. "Este o perioadă de tranziție și studiem mai multe posibilități", a mai precizat Sawa.

Via Automotive News 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru