Lexus ar putea lansa un nou model electric: japonezii au înregistrat numele RZ 450e

de Daniel Popescu
Sambata, 15.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lexus a înregistrat numele RZ 450e în Europa, ceea ce sugerează că producătorul japonez pregătește lansarea unui nou model electric.

Producătorii auto înregistrează frecvent diverse nume de modele chiar dacă multe dintre ele nu sunt folosite în cele din urmă.

Printre cazurile recente se numără și Lexus, care a înregistrat numele RZ 450e în Europa, Statele Unite și Australia. Decizia nu reprezintă o garanție că Lexus pregătește un model nou cu un astfel de nume, însă acesta respectă actuala convenție de nume folosită de japonezi și oferă inclusiv indicii despre tipul de propulsie.

Numele RZ nu a mai fost folosit de Lexus până în prezent, însă în gama niponilor există coupe-ul RC și SUV-ul RX, astfel că RZ ar urma să fie un model dintr-un alt segment.

În plus, litera "e" din finalul numelui sugerează că viitorul model va fi unul electric, așa cum s-a întâmplat și cu recent lansatul UX 300e (foto). Acesta a devenit primul model electric Lexus și utilizează un motor de 201 cai putere, în timp ce bateria cu capacitate de 54.3 kWh oferă o autonomie de 400 de kilometri, calculată pe baza vechiului standard NEDC.

Lexus UX 300e este unul dintre cele trei modele electrice planificate de Toyota și brandul său premium Lexus până în anul 2021. Nu este clar dacă celelalte două modele vor purta sigla Toyota sau dacă unul dintre ele va fi Lexus, poate chiar RZ 450e.

Via Motor1

Comentarii (1)

  • La momentul de fata, in europa motorizarea 450h se gaseste doar pe modelul RX si pe cale de consecinta ma astept ca modelul RZ 450e sa fie o versiune electrica a acestuia.
    Daca la UX300e e vorba de aceeasi masina (UX) cu alt motor si baterie mai mare, la RZ banuiesc niste schimbari mai importante pentru versiunea electrica si de aici si numele diferit.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru