Lego a construit un Bugatti Chiron în mărime naturală: mașina este funcțională și poate rula cu peste 20 km/h

Publicat joi, 30.08.2018 14:18 de Cornel Șocariciu

Lego a lansat un Bugatti Chirion în mărime naturală. Modelul are un motor asamblat din peste 8.000 de piese Lego Technic și poate dezvolta 5.3 cai putere.

Pasionații de Lego, dar și fanii industriei auto au parte de o surpriză de proporții din partea grupului danez: Lego a construit un Bugatti Chiron la scara 1:1. Vehiculul pregătit de Lego este funcțional și poate rula cu o viteză de peste 20 km/h.

Peste un milion de piese din seria Lego Technic au fost utilizate pentru a dezvolta mașina care cântărește 1.500 de kilograme. Sistemul de propulsie face și el parte din seria Lego Technic și integrează peste 8.000 de piese. Conform repezentanților grupului danez, unitatea de propulsie dezvoltă 5.3 cai putere și 92 Nm.

Pentru asamblare, oficialii Lego spun că nu au folosit adezivi, iar angajații grupului danez au avut nevoie de 13.438 de ore de lucru pentru finalizarea proiectului. Jantele de pe replica dezvoltată de Lego sunt cele pe care Bugatti le oferă în mod normal pe versiunea de serie a lui Chiron.

Pentru ca lucrurile să fie și mai interesante, Lego a dus această replică în Ehra Lessien, Germania, locul în care Bugatti Chiron a fost testat pentru prima dată. La volanul modelului asamblat din piese Lego s-a aflat Andy Wallce, pilotul oficial Bugatti.

Acest Bugatti Chiron fabricat din piese Lego va fi expus în premieră la Monza cu ocazia Marelui Premiu de Formula 1 al Italiei.

  • mircea badea, joi, 30.08.2018 19:19

    o cumpar eu. probabil e cea mai ieftina/buna masina din lume.

  • Corocsenie Adrian, joi, 30.08.2018 21:29

    @mircea badea O cumperi doar daca iti imprumuta Varanul ceva bani. Ca in rest nu cred ca ti-o permiti nici pe asta de lego ca tu dai banii pe steroizi sa faci branda mare sa te bati cu motociclistii pe ring. GLUMESC :)))