Leclerc și-a prelungit contractul cu Ferrari până în 2024: "Sunt nerăbdător să văd ce-mi va aduce viitorul"

de Daniel Popescu, Foto: Ferrari
Miercuri, 25.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a anunțat că i-a prelungit contractul lui Charles Leclerc pentru încă cinci ani până la sfârșitul sezonului 2024, în urma performanțelor înregistrate pe parcursul lui 2019. Între timp, contractul lui Sebastian Vettel expiră în 2020.

Ferrari i-a făcut un cadou inedit de Crăciun lui Charles Leclerc, după ce a decis să-i prelungească contractul pentru încă cinci ani, până la sfârșitul sezonului 2024.

Scuderia a luat această decizie pe baza performanțelor obținute de pilotul monegasc în sezonul recent încheiat. Sosit la echipă în 2019 după un singur sezon petrecut la Sauber, Leclerc a obținut două victorii la Spa-Francorchamps și Monza și a fost pilotul cu cele mai multe pole position-uri în acest an, după ce a plecat de șapte ori de pe prima poziție a grilei.

Leclerc a reușit astfel să-l pună în umbră pe cvadruplul campion mondial Sebastian Vettel, pe care l-a învins și în clasamentul general cu 264 la 240 de puncte.

"Sunt foarte fericit că voi rămâne alături de Scuderia Ferrari. În sezonul precedent a fost un vis devenit realitate să concurez pentru cea mai prestigioasă echipă în Formula 1. Abia aștept să mă bucur de o relație și mai apropiată de echipă după un sezon 2019 intens.

Doresc să văd ce se va întâmpla în viitor și abia aștept sezonul următor", a declarat el.

Între timp, șeful Mattia Binotto a admis că s-a convins de calitățile lui Leclerc pe măsură ce acesta a obținut performanțe din ce în ce mai bune în combinezonul Scuderiei.

"Cu fiecare cursă care a trecut, dorința noastră de a prelungi contractul cu Leclerc a devenit tot mai evidentă, iar această decizie înseamnă că va fi alături de noi pentru următoarele 5 sezoane. Asta demonstrează că Leclerc și Ferrari au un viitor împreună", a precizat el.

În schimb, contractul lui Vettel cu Ferrari urmează să expire în sezonul 2020, iar oficialii echipei au anunțat anterior că vor discuta cu pilotul german perspectiva prelungirii acordului pentru 2021.

În același timp, Ferrari a confirmat recent că a purtat o serie de conversații cu Lewis Hamilton, însă susține că este prematur să vorbească despre un contract cu actualul campion mondial de la Mercedes.

Via Ferrari

Comentarii (21)

  • Bravo !!! Asta spune mult despre valoarea ta si ii linistesti pe multi care te vedeau deja pe tusa. Masina competitiva iti mai trebuie.
    13 13
  • In sfarsit face si Ferrari o miscare desteapta. In trecutul apropiat cumpara doar fosti campioni eventual si iesiti din forma. Bobocii nu erau de nasul Ferrari. Leclerc e viitorul, daca il aduci pe Hamilton satul de titluri ...
    7 7
  • Neutru
    La prima vedere o surpriză plăcută pentru el dar să vedem și salariul celelalte condiții.Să nu fie un cadou otrăvit primit de la Ferrari.Cred că un contract pe 2 ani era mai avantajos,avea mai multă libertate și spațiu de manevră.
    16 13
  • Neutru
    Și nu vreau să fiu Casandra dar nu uit că Ferrari a licențiat 2 piloți în trecut.
    8 6
  • Care e al doilea pilot 'licentiat' de Ferrari?
    2 2
  • @raducu
    Cred ca nu despre Leclerc vorbesti. Nu-l vede nimeni pe tusa. Pe Vetel poate. Iar masina e deja performanta, cu cel mai puternic propulsor...daca vor continua cu aleasi gafe(pilot si echipa) pot sa aiba cea mai dominanta masina din istorie ca e degeaba. Hamilton sigur lua titlul ca masina Ferrari din 2019.
    6 6
  • Mă bucur enorm pentru el și pentru echipă! A mai rămas să fie scos de la volan un îmbătat și sunt convins că Ferrari va înregistra tot mai des performanțe!
    9 8
  • @. Jules Bianchi
    3 3
  • Ma bucur pentru ele, in sfarsit i se confirma reusitele insa totul depinde de salariu, 5 ani, cam mult deodata, de aici iese la pensie.
    Iar daca echipa o sfecleste iar cu monopostul... el nu va reusi mai nimic, ba mai mult va forta pana va gresi.
    Probabil va avea niste clauze clare legate de performante, astfel incat sa ii creasca salariul.
    Pe de alta parte, Ferrari vrea sa isi asigure spatele cu un pilot tanar, talentat si dornic de victorii, nu vor sa il piarda pe Lecrerc.
    Max era clar ca nu pleaca de la RBR sau chiar Mercedes.
    Ferrari cam ce a facut anul trecut RBR cand l-au pus pe Max vioara1, doar ca aici rezultatele au fost net mai bune in favorea lui Lecrerc in balanta dintre el si Vettel, dincolo intre Max si Ricci, cei doi aveau talent asemanator si erau echivalenti in cursa.
    Pe de alta parte, ori se incearca renuntarea la Vettel, ori acestia nu s-au inteles la pretentiile financiare, tinand cont ca Vettel cam greseste mult in ultima perioada, probabil nu mai doresc sa il mai tina pe aceiasi bani, doar vad si ei ca exista perspective mai bune pe piata pe baji mai putini.
    Nu cred ca Mercedes se va retrage si nici ca Lewis va ajunge la Ferrari, se stie clar, Lewis va veni doar daca Mercedes pleaca, desi are viitorul asigurat la Mclaren, in caz ca Mercedes se retrage, Clar, echipa s-ar muta din nou acolo.
    Unde e Costel?
    8 8
  • Neutru
    Alex te cam contrazici.Pentru Ferrari,există oferte mai bune decât Vettel
    la bani mai puțini,iar Hamilton are asigurat locul la McLaren.Pe ce bani că și aici există oferte mai bune la bani mai puțini.Nu-l crede pe Hamilton fraier să vină pe bani puțini și nici conducerea McLaren naivă.Tu pleci de la premiza că Hamilton va mai face performanță și la altă echipă, ei știu că nu,atât Hamilton cât și McLaren.Nu mai are de partea lui pe fiica șefului.Ghinion ce să-i faci.Costel probabil este mai atent la sărbători că prea des îl pomenea pe Arsenie Boca,bănuiesc că-i religios.
    12 9
  • Neutru
    Apropo de favoritisme,eu nu-l văd bine nici pe Russell alături de noul coechipier care vine cu relații puternice. Va fi nevoit să joace rolul de pilot secund,deși în formula 2 era superior lui Lafiti.
    9 6
  • @Neutru

    Ce te face sa crezi ca Hamilton nu va face performanta si la o alta echipa??

    Il vezi atat de slab?? Cred ca prea il subestimezi!
    Hamilton daca prinde o masina buna, poate sau are capacitatea sa mai castige titluri... dar bineintels ca, are nevoie si de o masina buna pt asta. Iar daca Mercedes se va retrage, si echipa se va muta la McLaren, cred ca atunci McLaren ar deveni o masina mult mai buna decat acum, sa nu mai zic ca, va avea tot motoare de la Mercede. Deci in situatia asta, nu vad de ce Hamilton nu ar mai face performante.

    Sau poate tu crezi ca si Hamilton este ca Raikkonen, ca dupa o varsta va conduca ca un beat. Ai gresi mult daca ai crede asta, si daca l-ai compara cu finlandez.

    Hamilton daca are masina buna, si la 40 de ani va castiga titluri.
    8 8
  • @Neutru

    Si da, pt Ferrari exista oferte mai bune ca Vettel la bani mai putini, cum ar fi Ricci sau Perez. Dar pt McLaren, nu exista oferte mai bune ca Hamilton la bani mai putini, pt ca el este actualul campion. Si asta arata ca el este cel mai bun in momentul de fata...
    Deci, cum sa existe atunci oferte mai bune ca el??
    Cum poate ca cineva sa fie o oferta mai buna decat insusi campionul? Cum poate ca cineva sa fie mai bun decat campionul??
    Daca ar fi cineva mai bun, atunci el ar fi fost campionul si nu Hamilton.

    Ceea ce spui tu este cam deplasat, si fara logica.


    .
    6 8
  • @Neutru
    Eu nu ma contrazic deloc. Dimpotriva, asta am zis si eu, Ferrari are oferte mai bune decat Vettel pe bani mai putini:
    "tinand cont ca Vettel cam greseste mult in ultima perioada, probabil nu mai doresc sa il mai tina pe aceiasi bani, doar vad si ei ca exista perspective mai bune pe piata pe baji mai putini."
    9 7
  • Costel
    Fara sa cautionez peremptoriul situatiei funciar mercantile derivate din avantajul prelungirii contractului pe multi ani dar mai putini bani pentru un Vettel angoasat de nelinisti existentiale tip Mama Omida, is obligat anvizajat sa va reamintesc ca in frescele premonitorii pictate de Arsenie Boca apar nu doar turnurile gemene in flacari ci si un monopost rosu cu numarul de inmatriculare 2020-vtl si flacari la esapamente care scapa accelerand din flacarile iadului urmarit de o stea cu trei coarne, deci...
    12 10
  • Neutru
    Hai să fim realiști să lăsăm iluziile deoparte.Vizionează cursele din 2008 pe net și o să vezi că favoritismele din 2007 au continuat,Covalainen fiind mai bun decât Hamilton.Iar campionatul 2008 îl câștiga Kimi dacă Ferrari nu avea obsesia de al scoate campion pe Massa,așa cum a fost și-n 2007,el având manager pe fiul șefului.Doar nu crezi că Ferrari fac gafe doar acum?
    11 5
  • Neutru
    Fără supremația Mercedes Hamilton nu poate câștiga un campionat,curse da.
    12 6
  • Kovalainen era pe nicaieri cu monopostul cu care Hamilton a castigat titlul. Clar nu era de nasul McLaren, neaparat trebuia adus alt pilot.
    2 2
  • GrosJan
    Leclerc, Verstappen, Norris, Sainz - generatia iRacing :)

    https://www.youtube.com/watch?v=zfoKtmAY6Co
    4 3
  • @costel
    Nu am inteles nimic din ce ai ai scris...
    6 2
  • LOL, Norris nu a putut veni imediat ca era pe pista (virtuala). Parca nu ar fi piloti de F1 ci gameri adolescenti. Sa mai spuna cineva ca simulatorul nu-i bun sa te antrenezi.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru