Land Rover Defender ar putea primi o versiune de performanță SVR: motor V8 de 4.4 litri împrumutat din gama BMW

de Cornel Șocariciu
Sambata, 26.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Inginerii diviziei Special Vehicle Performance ar putea dezvolta în viitorul apropiat o versiune Defender SVR. Modelul de off-road ar urma să mizeze pe motorul V8 de 4.4 litri disponibil în prezent în gama BMW.

În urmă cu puțin timp, BMW și Jaguar Land Rover au semnat un parteneriat pentru dezvoltarea în comun a sistemelor de propulsie pentru mașinile electrice pe care le vor lansa în viitor.

Iar acest parteneriat ar urma să aducă o gamă și mai generoasă de versiuni în gama Jaguar Land Rover. Conform unui raport publicat de jurnaliștii britanici, divizia de performanță Special Vehicle Operations ar putea pregăti o nouă versiune pentru proaspătul Defender (foto).

Britanicii se gândesc la o versiune de performanță SVR care să se dueleze cu Mercedes-AMG G63. Sub capota off-roader-ului britanic ar urma să fie integrat motorul V8 de 4.4 litri utilizat în prezent de BMW pe o gamă variată de modele. În acest moment, cea mai potentă versiune a motorului V8 oferă 625 de cai putere, însă pentru viitorul Defender SVR, propulsorul ar urma să ofere circa 500 de cai.

În cazul în care proiectul britanicilor primește undă verde din partea conducerii, inginerii vor pregăti un sistem de frânare mai performant, dar și un mod special de rulare (Track Mode) pe care în vor integra la nivelul sistemului Terrain Response 2.

Via | AutoExpress

Comentarii (1)

  • Cu siguranta vor exista si alte modele Land Rover si Jaguar ce vor avea motoare Bmw, indienii nu vor sa vanda, dar parca vad peste cativa ani ca JLR va fi preluat de Bmw.
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru