Lamborghini prezintă noul Aventador S Roadster: 740 CP și 3.0 secunde pentru 0-100 km/h (UPDATE FOTO)

Publicat miercuri, 13.09.2017 10:30 de Mircea Meşter

Salonul Auto de la Frankfurt va găzdui premiera mondială a uneia dintre cele mai puternice mașini decapotabile din lume: Lamborghini Aventador S Roadster.

Lamborghini a prezentat oficial fotografiile și detaliile tehnice ale principalei sale premiere mondiale din cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Este vorba de noul Aventador S Roadster, versiunea cu plafon detașabil a celui mai puternic Aventador disponibil pe piață. De altfel, noul Laborghini Aventador S Roadster reprezintă cel mai performant model decapotabil cu motor V12 amplasat central din întreaga industrie auto.

Lamborghini Aventador S Roadster: date esențiale

● Versiunea Roadster a lui Aventador S oferă același motor V12 aspirat de 6.5 litri precum varianta coupe a modelului italian. Acesta dezvoltă 740 CP/8400 rpm și 690 Nm/5500 rpm.

● Transmisia lui Aventador S Roadster are 7 trepte, iar modelul italian beneficiază de tracțiune integrală controlată electronic cu diferențial autoblocant spate. 

● Viteza maximă a noii versuni de caroserie a lui Aventador rămâne 350 km/h. În schimb, accelerația 0-100 km/h crește de la 2.9 secunde (în cazul coupe-ului) la 3.0 secunde.

● Masa totală a versiunii Aventador S Roadster este de 1625 de kilograme, cu doar 50 de kilograme mai mult decât cea a versiunii coupe. 

● Sistemul de frânare se bazează încă din versiunea standard pe frâne ceramice. 

● Nicio schimbare la nivelul dimensiunii jantelor: 20 de inch pe față și 21 de inch pe spate. Anvelopele Pirelli P Zero care încalță modelul italian sunt dezvoltate special pentru Aventador S.

● Plafonul roadsterului italian este format din panouri din fibră de carbon demontabile manual care cântăresc în total doar 6 kilograme și care se potrivesc perfect la nivel estetic cu liniile agresive și angulare ale lui Aventador S. Conform italienilor, montarea și demontarea panourilor se fac foarte ușor, iar panourile încap în portbagajul frontal al mașinii.

● În standard, panourile din fibră de carbon sunt finisate într-o nuanță mată. Opțional, clienții pot alege un finisaj glossy cu fibra de carbon vizibilă sau orice altă culoare doresc prin intermediul serviciului de personalizare Ad Personam. 

● Același serviciu de personalizare este disponibil la interior, acolo unde Lamborghini oferă o mulțime de opțiuni pentru configurarea materialelor din habitaclu. Fibra de carbon, pielea artificală Alcantara și un material special denumit Carbon Skin și care este mai ușor decât Alcantara. Chiar și panourile plafonului pot fi "tapițate" cu oricare dintre aceste materiale.

● La exterior, Aventador S Roadster primește o nuanță exterioară specială de lansare: Blu Aegir.

● Prețul fără taxe pentru care poate fi achiziționat Aventador este de 313.666 de euro.

  • inexorabil, miercuri, 13.09.2017 16:21

    Absolut încântător! Nu văd nicio influenţă VAG…Asta apreciez eu la Audi încă de la trecerea “italiencei” sub aripa sa: faptul că nu s-a “atins” de personalitatea lui Lambo. Aaa, că Urus se “trage” din Q7…În mod definitoriu, Lambo înseamnă supercar; SUV-ul este doar “în/un pas cu moda”. Ce-i drept, conducerea companiei vrea să urce uşurel nivelul global al vânzărilor, ceea ce mi se pare absolut firesc în plină epocă mercantil-consumistă. Aşadar, câtă vreme imaginea de ansamblu a modelelor firmei va rămâne inconfundabilă, nu va fi nicio problemă cu exclusivismul dacă vor fi vândute 5.000 sau 10.000 de bucăţi.