Lamborghini ia în calcul participarea în cursa de la Le Mans din 2021: italienii ar putea concura în categoria Hypercars

de Paul Cosma
Joi, 08.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lamborghini evaluează o posibilă participare în cursa de 24 de ore de la Le Mans din 2021. Italienii se gândesc să concureze în categoria Hypercars, o decizie urmând să fie luată până la sfârșitul acestui an. Astfel, Lamborghini ar putea lupta pentru victorie împotriva Toyota și Aston Martin.

Campionatul Mondial de Anduranță se confruntă în ultimii ani cu o scădere dramatică a numărului de constructori care concurează la clasa principală de prototipuri, LMP1, ca urmare a creșterii costurilor. De altfel, în prezent, Toyota este singurul constructor cu echipă de uzină la această clasă.

Pentru a remedia această problemă, Federația Internațională de Automobilism (FIA) a anunțat recent că, începând din sezonul 2020-2021, va accepta la clasa principală și hypercar-uri de serie, cu condiția ca modelul respectiv să aibă o producție minimă de 20 de unități.

În acest context, Lamborghini evaluează o posibilă participare în cursa de 24 de ore de la Le Mans din 2021. Italienii se gândesc să concureze în categoria Hypercars, o decizie urmând să fie luată până la sfârșitul acestui an, potrivit CEO-ului Stefano Domenicali. Astfel, Lamborghini ar putea lupta pentru victorie la Le Mans împotriva Toyota și Aston Martin.

“Avem discuții și trebuie să înțelegem regulamentele pentru a vedea dacă Le Mans este de interes pentru noi.

Nu este nimic de comentat până când evaluarea nu va fi finalizată. Pentru moment, o participare la Le Mans este posibilă,” a explicat Domenicali.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru