Lamborghini Huracan Super Trofeo Evo este doar începutul: italienii pregătesc mai multe versiuni speciale pentru circuite

de Daniel Popescu
Vineri, 22.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lamborghini va utiliza cunoștințele acumulate în motorsport pentru a lansa mai multe versiuni speciale dedicate circuitelor, așa cum este și noul Huracan Super Trofeo Evo.

Lamborghini a dezvoltat în ultima perioadă o divizie specială pentru sporturile cu motor numită Squadra Corse și are propria competiție Super Trofeo cu serii regionale în Europa, Asia, America de Nord și Orientul Mijlociu.

Constructorul italian a profitat de cunoștințele acumulate în lumea motorsportului pentru a lansa noul Lamborghini Huracan Super Trofeo Evo dedicat circuitelor, care beneficiază de o aerodinamică îmbunătățită.

"Cu Super Trofeo Evo ne-am inspirat de la Dallara și am lucrat cu centrul nostru de design penru a realiza designul aerodinamicii. Rezultatul este că am învățat cum să facem o mașină cu aerodinamica exemplară fără niciun compromis în materie de design sau stil", afirmă Maurizio Reggiani, șeful de cercetare și dezvoltare al Lamborghini.

Pe baza succesului avut în dezvoltarea acestei versiuni speciale, Lamborghini este determinat să producă și alte versiuni speciale adaptate pentru a concura pe circuite. În acest fel, italienii speră să mărească vânzările globale fără să crească numărul de modele oferite în gama.

În plus, la finalul verii, Lamborghini anunța că pregătește nu mai puțin de 7 versiuni noi pentru Huracan.

De altfel, Lamborghini produce în prezent și un Huracan GT3 pentru echipe private, iar constructorul aspiră inclusiv participarea în Campionatul Mondial de Anduranța și, implicit, în Cursa de 24 de ore de la Le Mans. "Visul este Le Mans. Motorsportul este atractiv pentru Lamborghini, chiar dacă este prea devreme să spunem unde vom merge", a adăugat Reggiani.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru