Kia Proceed Concept vine la Frankfurt: Hot Hatch cu alură de Shooting Brake

de Petre Barac, Foto: Kia
Joi, 07.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia a prezentat astăzi primele imagini ale conceptului Proceed, care va fi prezentat săptămâna viitoare la Frankfurt.

Febra pregătirilor pentru Salonul Auto de la Frankfurt nu ocolește niciun producător. După ce a anunțat faceliftul pentru Sorento, Kia va veni în Germania și cu conceptul Proceed, care probabil că va reprezenta punctul estetic de pornire pentru noua generație a compactei Cee’d.

Constructorul sud-coreean anunțase încă din luna august că noul concept va păstra caracterul sportiv al lui Kia Pro Cee’d. Astfel, Kia Proceed va evidenția un nou tip de caroserie, denumit “extended hot hatch” și care seamănă cu un Shooting Brake autentic.

“Tot mai mulți șoferi europeni caută alternative de performanță pentru Hot Hatch-urile cu trei uși, așa că ne-am gândit la ceva diferit pentru gama Cee’d. Conceptul Proceed reprezintă viziunea noastră dedicată noii generații de cumpărători orientați către performanță”, a explicat Gregory Guillaume, șeful designerilor din Europa pentru Kia Motors.

Kia Proceed vine cu un design compact, iar dimensiunile și formele sale îi conferă un look dinamic.

Silueta mașinii este completată de o serie de detalii specifice, precum cadrul dinamic al geamurilor care urmează linia plafonului și absența stâlpilor B.

Cu toate că Proceed are o ținută nouă, conceptul sud-coreenilor a dobândit multe caracteristici de design din gama Kia. Grila de tip “tiger nose” într-o versiune evoluată, capota sculptată și plafonul panoramic sunt doar câteva din elementele moderne care vor putea fi văzute la Kia Proceed în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

Via Kia

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru