Kia Niro EV vine în Europa în octombrie: SUV-ul electric va fi disponibil pentru achiziție de la sfârșitul anului

de Daniel Popescu
Sambata, 21.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
SUV-ul electric Kia Niro EV va fi disponibil pe piața europeană de la sfârșitul acestui an, la scurt timp după prezentarea oficială de la Salonul Auto de la Paris din luna octombrie.

Kia a lansat în luna mai Niro EV, versiunea electrică SUV-ului cu același nume, însă în faza inițială a fost disponibil doar pe piața din Coreea de Sud. Constructorul sud-coreean a anunțat însă vineri primele informații oficiale despre versiunea care va fi comercializată pe piața europeană.

Astfel, Kia Niro EV va fi prezentată oficial la începutul lunii octombrie cu ocazia Salonului Auto de la Paris, iar vânzările vor începe până la sfârșitul anului.

Versiunea europeană utilizează același sistem de propulsie ca "fratele" Hyundai Kona Electric, cu un motor electric de 150 kW (204 CP) care pune în mișcare rotile de pe puntea față, oferind un cuplu de 395 Nm și un timp de 7.8 secunde pentru accelerația la 100 km/h.

SUV-ul electric va fi oferit în două versiuni din punct de vedere al acumulatorului. Versiunea superioară va beneficia de un acumulator de 64 kWh, suficient pentru o autonomie de 450 de kilometri conform standardului WLTP, în timp ce a doua versiune va folosi o baterie de 39.2 kWh pentru o autonomie oficială de 300 de kilometri.

La interior, comparativ cu Niro, noul Niro EV va avea o serie de funcții specifice pentru mașini electrice, inclusiv localizarea stațiilor de încărcare pe harta și monitorizarea nivelului de încărcare al bateriei.

Prețurile de comercializare vor fi anunțate ulterior.

Via Kia

Comentarii (7)

  • ACE - Craiova
    BRAVOS HUNDAI - KIA !!!!!!
    Asteptam PRETURILE.....atat pentru KIA Noro EV cat si pentru HYUNDAI Kona EV....
    Daca acestea vor fi competitive vor arunca manusa europenilor "clasici": MERCEDES BENZ, BMW si VW care - INCA - nu s-au straduit destul pentru a produce - IN MASA - masini electrice......
    11 1
  • Rudolf D.
    In continuare autonomia e penibila. Nu-ti ajunge bateria mare sa mergi de la Bucuresti la mare si inapoi. Iar cea mica nici pana la Poiana Brasov si inapoi. E util un astfel de SUV? Sau e de oras?
    Bine, official e 450km autonomia, dar in realitate nu cred ca trece de 350 in cel mai fericit caz.
    5 6
  • Rudolf, tot trebuie sa ma opresc pe drum sa beau o cafea, asa ca mai bag niste curent 1/2 de ora si rezolv si problema cu autonomia. Oricum si 350 km sunt destui pentru unii care fac naveta zilnic.
    6 2
  • hazard
    toate electricele sunt de oras, pentru ca autonomia in timp real este foarte mica, daca urci un deal sau mergi impotriva vantului ai incurcat-o. Nu mai zic sa rulezi constant cu 130kmh. Si pentru toate astea scoti peste 30k euro din buzunar. Deh, marketingul lucreaza.
    3 4
  • singurul traseu care conteaza e Bucuresti la mare (e traseul lung)...si Bucuresti Brasov unde trebuie sa urci dealurile. Sa numai zic ca daca bate vantu, clar, mai usor mergi pe bicicleta decat cu o electrica

    daca aceste conditii nu sunt satisfacute masinile e penibile
    3 1
  • Masinile electrice sunt din punctul meu de vedere o varianta doar daca ai un loc de incarcare stabil si absolut sigur ( acasa si/sau la birou). Imaginati-va ca plecati intr-o calatorie si aveti pe harta cateva locuri unde sa incarcati.Ajungi la locul de incarcare dar sunt alte masini puse- si ora de asteptare se tranforma in 2 ore. Sa nu imi spuneti voi mie ca vom avea curand zeci de locuri disponibile. Apoi aceste statii private au preturi mari de incarcare. Singura varianta ieftina este sa inarci acasa preferabil de la soare sau noaptea si sa o folosesti urban. Sa zicem ca faci drum pana la mare si inapoi. Oricum daca o calci pe autostrada stai cu ochii pe butelie ca faci pana prostului. Pentru mine- compacta/ crossoverul electric plus masina de familie pe combustibil clasic pentru calatorii lungi mi se pare varianta cea mai buna.
    1 1
  • Din pacate, nici in data de 25.12.2019, in Romania, Kia e-Niro nu este disponibil la vanzare, pe site-ul oficial al Kia....

    Poate - la cea de-a doua varianta - peste 2-3 ani?!

    Se asteapta cumva, un model facelift?!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru