Kia anunță o achiziție de marcă: Karim Habib, fostul designer-șef de la BMW și Infiniti

de Daniel Popescu
Luni, 09.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia a anunțat că noul șef al departamentului de design va fi Karim Habib, care anterior a ocupat posturi similare la BMW și Infiniti.

Kia a dezvăluit recent că va avea un nou șef al departamentului de design începând din luna octombrie.

Constructorul sud-coreean a reușit să-și asigure serviciile celebrului designer Karim Habib, care va ocupa oficial postul de vice-președinte senior, urmând să se ocupe de designul tuturor modelelor Kia.

Habib va lucra de la sediul central al departamentului de design Kia din localitatea sud-coreeana Namyang și va răspunde în fața lui Luc Donckerwolke, care ocupă oficial postul de designer-șef.

"Kia este un brand în creștere aflat pe un tren clar de electrificare și mobilitate. Sunt încântat să fac parte din această transformare pentru a întări brandul Kia în industria auto, care promite să fie plină de provocări și oportunități", a declarat Habib în cadrul unui comunicat de presă.

Cel mai recent, Habib a fost șeful departamentului de design al Infiniti, de care s-a despărțit în cursul lunii august după o perioadă de doi ani. Totuși, Habb este cunoscut în special pentru rolul de designer-sef al celor de la BMW în perioada 2012-2017, atunci când a fost responsabil pentru designul lui X3, X6, Seria 7, Seria 6 Gran Coupe și conceptul lui X2.

În același timp, Habib a lurat și pentru rivalii de la Daimler în perioada 2009-2011 ca manager de design, însă și-a început cariera în industria auto tot la BMW în 1998.

Via Kia

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru