Kia a prezentat noul XCeed: versiunea cross a hatchback-ului compact are o gardă la sol mai mare, un instrumentar digital de bord și motoare de până la 204 CP

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 26.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia XCeed completează gama de modele de clasă compactă din portofoliul constructorului asiatic. Modelul propune o gardă la sol mai mare, un post de conducere înălțat și o suspensie modificată. Noul XCeed va fi disponibil începând cu al treilea trimestru al anului curent.

Kia a publicat primele imagini și detalii referitoare la noul XCeed. Versiunea cross a hatchback-ului producătorului asiatic va fi disponibilă exclusiv pe piața din Europa, debutul comercial fiind programat pentru al treilea trimestru al anului.

Noul XCeed reprezintă o alternativă în cazul clienților care sunt în căutarea unui SUV, dar își doresc performanțe dinamice mult mai apropiate de cele ale unui hatchback. Modelul producătorului asiatic a fost desenat de centrul de design Kia din Frankfurt și va fi asamblat la uzina din Zilina, Slovacia, alături de Ceed, Ceed Sportswagon și ProCeed.

Noul Kia XCeed: date esențiale

● Kia XCeed are o lungime de 4.395 de mm, cu 85 de mm mai mult față de hatchback-ul din care derivă. Înălțimea măsoară 1.490 de mm (+43 mm comparativ cu Ceed), iar lățimea ajunge la 1.826 de mm (+26 mm față de hatchback-ul din gamă). Garda la sol a noului Kia XCeed ajunge până la 184 de mm (valoare măsurată cu jante de 18 inch), cu până la 42 de mm mai mare față de hatchback-ul Ceed. 

● Din punct de vedere estetic, Kia XCeed preia o mare parte dintre elementele stilistice folosite de Ceed. Varianta cross plusează cu o grilă frontală ușor modificată, cu prize de aer mai generoase și cu o așezare nouă a blocurilor optice.

Plafonul plonjat, aripile laterale mult mai generoase și oranamentele metalice de la nivelul caroseriei completează aspectul masculin al lui Kia XCeed.

● Noul model dezvoltat de producătorul asiatic va putea fi comandat în 12 nuanțe de caroserie, noutate fiind reprezentată de culoarea Quantum Yellow. 

● La interior, Kia a pregătit un post de conducere ceva mai înalt (+42 de mm față de Ceed). Volumul portbagajului ajunge la 426 de litri,  iar prin rabatarea scaunelor spate, valoarea oferită crește până la 1.378 de litri. În așezarea standard, portbagajul lui XCeed este cu 31 de litri mai generos comparativ cu cel al hatchback-ului din gamă. 

● Pentru prima dată în gama Kia, noul XCeed poate fi comandat cu un instrumentar digital de bord cu un ecran de 12.3 inch. Sistemul de infotainment pregătit de Kia va comunica cu pasagerii fie prin intermediul unui ecran cu diagonala de 8 inch, fie cu ajutorul unui display de 10.25 inch. Conform oficialilor Kia, ecranul central va putea fi împărțit în trei zone, fiecare dintre acestea urmând să afișeze informații diferite.

● Gama de sisteme de siguranță este una generoasă. Kia XCeed va fi oferit cu următoarele tehnologii: Smart Cruise Control cu funcție Stop&Go, Blind Sport Collision Warning, Forward Collision-Avoidance Assist, Intelligent Speed Limit Warning, Smart Parking Assist, Lane Keeping Assist și High Beam Assist

● Inginerii Kia au pregătit pentru XCeed o suspensie ușor modificată, orientată către confort.

Pentru prima dată în gama constructorului asiatic, inginerii oferă pe amortizoarele de pe puntea față o componentă hidraulică dezvoltată special pentru a limita efectele în momentul destinderii. 

● Noul Kia XCeed va fi disponibil cu trei motoare pe benzină și două unități diesel. Varianta de bază în gama motoarelor pe benzină are un litru și oferă 120 CP și 172 Nm. Clienții vor putea comanda și varianta de 1.4 litri T-GDi de 140 CP și 242 Nm sau unitatea de 1.6 litri cu 204 cai putere și 265 Nm. Toate motoarele pe benzină vor fi disponibile fie cu o cutie manuală cu șase trepte, fie cu o transmisie automată cu șapte rapoarte și dublu ambreiaj. 

● Motorul diesel de 1.6 litri va fi oferit atât în varianta de 115 cai putere, cât și în versiunea de 136 CP.  În 2020, Kia XCeed va putea fi echipat și cu o motorizare mild-hybrid cu sistem electric la 48V. Ulterior, asiaticii vor veni pe piață și cu o variantă plug-in hybrid

Comentarii (4)

  • carcotasu
    Din ce vad e o combinatie intre Stonic si Proceed (ca dimensiuni si motorizari). Ca nici una dintre ele nu au AWD dar dimensiunile sunt apropiate. Masina arata 9/10 dar tot fara un AWD?
    10 0
  • carcotasu
    Tot eu. Conform comunicatului masina este un CUV (si nu SUV cu apucaturi de hatchback :) ) https://www.kia.ro/kia-romania/kia-xceed-un-crossover-urban-care-combina-stilul-practic-al-unui-suv-cu-manevrabilitatea-si-dotarile-unui-hatchback
    7 0
  • E cam pe-acolo cu Karoq ca dimensiuni, dar are altfel de design, mai rotunjit si mai aerodinamic. Probabil ofera un spatiu interior mai mic decat Karoq. Ramane de vazut cand vom avea specificatiile complete.
    2 2
  • depinde totul de pret. daca cel de 1.6 benzina pleaca de la 25000 euro nu e nici o smecherie.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru