Kaufland va extinde rețeaua de stații de încărcare dedicate mașinilor electrice: noul proiect vizează dezvoltarea unui coridor pe ruta București - Chișinău

de Cornel Șocariciu
Joi, 30.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kaufland a anunțat că va extinde rețeaua de stații de încărcare pentru mașini electrice, proiectul urmând să dea naștere unui coridor pe ruta București - Chișinău. De asemenea, Kaufland va instala stații pentru reîncărcarea mașinilor electrice în toate magazinele care se vor deschide până la finalul acestui an fiscal.

Lanțul de hypermarket-uri Kaufland România a anunțat extinderea rețelei de stații de încărcare dedicate mașinilor electrice. Conform oficialilor companiei, în perioada următoare vor fi instalate cinci stații care vor da naștere unui coridor pe ruta București - Chișinău.

Kaufland menționează că extinderea proiectului va fi realizată printr-o investiție proprie de peste 150.000 de euro. Stațiile vor fi instalate în parcările magazinelor Kaufland din București (Bulevardul Theodor Pallady, nr. 51), Buzău (strada Frăsinet, nr. 15), Focșani (Bulevardul Brăilei 102), Bacău (strada Narciselor, nr. 17) și Chișinău. Coridorul va integra și stația deja existentă în Iași la hypermarket-ul din strada Teodor Râșcanu, nr. 6A.

Toate stațiile noi vor oferi încărcare rapidă (CCS și ChaDeMo la 50 kW), cât și încărcare AC la 22 kW (Type 2).

De asemenea, oficialii Kaufland anunță că proiectul de mobilitate electrică va continua și cu instalarea unor stații în toate magazinele care se vor deschide până la finalul acestui an financiar.

La fel ca până acum, Renovatio este partenerul Kaufland în proiectul dedicat mobilității electrice.

Recent, Kaufland a anunțat că începând cu 1 octombrie va fi introdusă o condiție pentru utilizarea gratuită a stațiilor din parcările magazinelor. Politica va rămâne valabilă doar la efectuarea a cel puțin 4 cumpărături săptămânale în orice hypermarket Kaufland cu o valoare totală de cel puțin 500 de lei. Fiecare bon fiscal trebuie să aibă o valoare de cel puțin 100 lei. În schimbul cumpărăturilor, clienții vor primi automat în contul Kaufland Card 5 cupoane pe care le vor utiliza pentru 5 sesiuni de încărcare pe parcursul lunii viitoare.

Comentarii (24)

  • In Braila,,nici o statie in parcarile Kaufland,,,ci doar una,,in-afara orasului..la Carefour
    4 1
  • irinel
    Personal am renuntat la ideea de ev. Mai e mult pana departe in cazul romaniei. Imi pare rau s-o zic, dar tot petrolu-i baza.
    13 5
  • Pe timpul pandemiei,,incurajeaza cumparaturile zilnice la Kaufland?
    5 4
  • @irinel...ai curaj s o spui așa fățiș?!.., dacă te aude fanel, edik și asul din Craiova ai incurcat o... nu te lasa pana nu îți cumperi o electrică...
    8 3
  • ACE - Craiova
    La noi, din pacate, lucrurile se misca foarte greoi, in ceea ce priveste mobilitatea electrica..

    In ceea ce priveste TESLA, doar in luna iulie, au luat autorizatii de construire pentru statii Supercharger, in Europa:
    - circa 7-8 in UK;
    - minimum 1-2 in Italia, Spania, Norvegia, Olanda s.a...

    Romania parca este la stadiul...invatatul mersului pe bicicleta....Pana si Serbia si Bulgaria au statii TESLA...

    Om fi noi chiar asa de dezinteresati, incat ne evita multa lume, in planurile mai serioase, in ceea ce priveste STATIILE ELECTRICE DE MARE PUTERE: retelele IONITY, TESLA, etc?!
    7 2
  • @ACE - Craiova
    sunt doua motive pentru care ne ocolesc investitorii:

    - puterea de cumparare
    - lipsa de reactie a autoritatilor

    Un singur lucru ne-ar baga si pe noi in carti: un coridor european de care sa aiba ei nevoie si care sa treca prin curtea noastra.
    __________________________________

    Toate astea nu ar trebui sa impiedice autoritatile statului sa construiasca infrastructura rutiera, ferioviara, portuara, energetica - asta ar duce direct la cresterea nivelului de trai
    8 2
  • Scrooge
    Desi acum ceva timp rezonam destul de tare cu EV in ultimele luni la cat de cu obrazul gros s-au facut cei cu retelele de incarcare (referitor la pretul de incarcare) am reevaluat motorul diesel personal dar si pt urmatoarea masina. Ni se cere sa fim eco, sa sustinem industria dar cum au prins putin coaja cum au inceput sa te arda. In consecinta in urmatorii 10 ani le dau pas.....mai tarziu mai vedem.
    13 5
  • Numai păcălici cred ca mașinile electrice sunt ECO
    7 5
  • @Scrooge
    Daca stai la casa si ai panouri solare, altfel da calculul.

    Pe masura ce se vor inmulti statiile de incarcare, se va ieftini tariful.

    Ia fa un calcul cat dai pe motorina in 3 ani!
    6 8
  • @Scrooge Si cat costa niste panouri solare cu putere sa incarce macar un hybrid pt 40 de km mers electric? Cel putin 8000 euro? iNCLUZAND SI ACUMULATORI DE INMAGAZINARE..
    10 4
  • @joe... care ar fi durata de viața și randamentul acelor panouri?
    5 2
  • Evident și a acumultatorilor?
    5 2
  • @@Scrooge
    eu chiar stau la casa....dar cei care nu stau....si o da sunt chiar multi. Nu-mi fac nici un calcul .... din fericire nu sunt tipul care sa sara de sus de Bucurie ca a economisit cativa lei pe luna (mai ales stiind cat costa si o masina electrica - o sa zici ca am Zoe sau alte drujbe la 3 lei cu bonus, pe mine ma interseseaza o clasa mai mare petrec destul de mult timp in masina si confortul preimeaza). La cat ma folosesc de masina pretul actual al motorinei imi permite confortul de a nu ma stresa cu incarcarea.
    8 3
  • @@Scrooge
    "Pe masura ce se vor inmulti statiile de incarcare, se va ieftini tariful"

    Pana mai ieri incarcai la statiile existente pe gratis.....acum ca au prins coaja explozie. Deci ce zici nu se sustine. Probabil vor fi taxe, va fi un cartel care si aici te va usura de bani.
    8 3
  • @@Scrooge
    " Nu-mi fac nici un calcul .... " - ti-l fac eu!

    la 100.000 km cheltui 15.000 euro pe motorina pentru o masina cu motor de 2l

    "pe mine ma interseseaza o clasa mai mare "

    Incearca Tesla model S
    0 2
  • Pabouri
    daca pui de 10 k euro panouri pe casa, asta inseamna unde va la 10kwh...

    acoperi tot consumul casei si incarcarea masinii si mai bagi si in retea
    0 1
  • Panouri
    panourile sharp sau LG au durata de utilizare de 30 de ani
    0 1
  • @@@Scrooge
    Bai prietene inteleg ca nu se mai face scoala ca pe vremurile astea dar esti chiar atat de pe langa ? Un diesel de 2 litri are un consum mediu de 9 la suta de km. Rezulta ca in 100.000 de km consumi. 9000 litri x 4.8 lei litrul = 43.200 lei adica 9000 de euro. De unde 15.000 ????? Pe tine te depaseste si scoala si domeniul auto. De curentul consumat chiar si ala putin de acasa nu zici nimic ?

    Eu sunt genul care cumpar masini de la dealer (vreau deducere de TVA) maxim 2-3 ani si 30-40.000 km. O Tesla model S din 2018 cu caracteristicile enumerate costa 70.000 de euro. Un E-Klasse 35-40. Asa ca i-ati calculul tau de 15 mii (9 mii reali) si puneti-l (am vrut sa fiu finut in exprimare) unde stii mai bine.

    De service ca la Tesla flueri a singuratate in Ro nu mai vorbesc.
    7 1
  • papagal
    Oamenii care stiu ce vorbesc, iau cheltuielile cu combustibilul din inregistrarile contabile, Scrooge le scoate din pix - estimativ...

    Cel mai probabil nu a avut niciodata un mercedes clasa E si nici nu o sa aiba...
    1 4
  • Stop dezinformarii
    Am condus acum ceva timp vw golf 7 diesel 2 litri.
    Consum afara mers de pensionar - 4.4 litri/100km
    Consum afara mers sportiv - 5.5 litri/100km
    Consum oras mers de pensionar - 7.6 litri/100km
    Consum oras mers sportiv - 9.5 litri/100km
    Consum mediu, depinde de proportia oras/afara.
    Hai sa zicem consum mediu 7 litri/100km cu 1 euro litrul.
    Rezulta 7000 Euro costul combustibilului pe 100.000 km
    Deci in jur de suma asta trebuie sa te coste.
    5 0
  • @Stop dezinformarii
    Pai ce facem? Plecam de la Mercedes clasa E si ajungem la Golf?

    Ce urmeaza? Polo si UP?

    O masina mare de familie gen clasa E, BMW X3, Audi Q5, Audi A6 nu va sta in costul pe care il spui tu niciodata. Ca sa nu mai vorbim de variantele 4x4 ale acestor masini!

    Sa mergi tu cu GOLF!

    Vorbeste cu oameni care au masini pe firma si contabilizeaza costurile cu combustibilul. Nu are rost sa vorbim tampenii!!!
    1 4
  • Mai tineti minte cum ne abureau autoritatile cand cresteau eolienele ca ciupercile dupa ploaie? Apoi si panourile solare? Ca e energie gratis de la vant ,soare si iefteneala vine in facturi” Au venit apoi baietii destepti,,au bagat taxa energie verde in facturi,,energia electrica ieftina era exportata peste granita,,,apoi se importa.Deci romanii subventionau strainii,,iar noi ramaneam cu ochii-n soare si buzunarele la fel de goale..
    7 0
  • @@Stop dezinformarii
    Daca ai fi avut masina mare de firma ai fi fost cel putin un manager de rangul 2, care stie ca odata cu masina ti se da si un card de combustibil, de obicei 2 plinuri pe luna. Dar tu vorbesti fara sa cunosti despre ce e vorba. M-am referit la un motor standard de 2 litri care
    consuma cat am zis, atat pe golf cat si pe passat sau pe Audi A4 sau Skoda, masini comune pentru managerii mai mici de la multinationalele din Romania.
    Ai inteles acum? Sau trebuie sa iti traduc? N-ai legatura cu domeniul, se vede de la o posta.
    0 1
  • Scrooge
    @papagal (ti-ai ales bine numele)

    Auzi-l si pe asta ..... ia consumul din contabilitate :))))))))))))......cea mai mare duda scrisa pe forum de la infiintarea acestuia :)))))))......in contabilitate unde seful incearca sa-si acopere si drumurile private pe cheltuiala firmei :)))))). Hai ca esti tare.

    p.s. ....."stop dezinformarii" nu sunt eu .
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru