JLR a câștigat procesul cu chinezii care vindeau o copie a lui Range Rover Evoque: “clona” Landwind X7 va fi scoasă de la vânzare, iar britanicii vor primi despăgubiri

de Paul Cosma
Vineri, 22.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jaguar Land Rover a reușit să câștige procesul cu firma chineză care produce și vinde o copie a modelului Range Rover Evoque. O instanță din Beijing a decis că Landwind X7 trebuie să fie scos de la vânzare, iar firma chineză trebuie să plătească despăgubiri către JLR.

Bucurie mare în grupul Jaguar Land Rover, căruia i s-a făcut dreptate, într-un final, în procesul cu chinezii de la Landwind.

Lansat în 2015, Landwind X7 (foto) a debutat ca o clonă a lui Range Rover Evoque, iar chinezii au fost acuzați atunci de plagiat. Cu toate că britanicii de la Land Rover au încercat să-și facă dreptate în instanță, judecătorii chinezii au respins în ultimii ani acuzațiile aduse producătorului local.

Totuși, JLR a reușit cumva să obțină victoria în procesul cu chinezii, după ce o instanță din Beijing i-a dat câștig de cauză. Judecătorii au decis că firma chineză a copiat întocmai 5 trăsături distinctive ale modelului Range Rover Evoque, iar acest lucru a provocat confuzie în rândul clienților.

Instanța a mai decis că vânzările, producția și activitățile de marketing pentru Landwind X7 trebuie să înceteze imediat. Totodată, Jaguar Land Rover urmează să primească și despăgubiri din partea producătorului chinez.

Via Autocar

Comentarii (1)

  • Asta chiar ca este o premiera.
    Oare ce o fi negociat oare JLR cu guvernul chinez?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru