Japonezii își unesc forțele: Mazda, Toyota, Subaru și Suzuki investesc în dezvoltarea de servicii de mobilitate cu mașini autonome

de Paul Cosma
Luni, 01.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda, Toyota, Subaru și Suzuki vor investi împreună în Monet, serviciul de transport cu mașini autonome care a fost înființat de Toyota și SoftBank ca alternativă la platformele de ride-sharing precum Uber. Toyota deține 35% din acest joint-venture, în timp ce Mazda, Subaru și Suzuki vor primi 2% din acțiuni în schimbul unei investiții de circa 530.000 de dolari. Pe lista investitorilor se mai numără Honda, Isuzu și Daihatsu.

Producătorii auto din Japonia s-au aliat pentru a dezvolta o platformă de mobilitate care să concureze cu servicii precum Uber sau Lyft.

Monet, serviciul de transport cu mașini autonome care a fost înființat de Toyota și SoftBank (fiecare cu 35%), este acum sprijinit și de alți producători japonezi. Mazda, Subaru, Suzuki, Isuzu și Daihatsu au anunțat că vor investi fiecare circa 530.000 de dolari și, în schimb, vor primi 2% din acțiunile Monet.

La ora actuală, joint-venture-ul a ajuns la o capitalizare de 26.6 milioane de dolari. Investitori sunt și cei de la Honda, care dețin o cotă de 10% din compania mixtă.

Producătorii japonezi sunt determinați să lanseze pe piață servicii de mobilitate “on-demand” cu mașini electrice autonome, cel târziu în 2023.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru