Jaguar lansează o ediție specială pentru XE SV Project 8: doar 15 exemplare vor fi disponibile la nivel global

de Paul Cosma
Joi, 06.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jaguar a anunțat o ediție specială pentru XE SV Project 8. Cel mai puternic model din istoria companiei va fi produs într-o serie de doar 15 exemplare, a căror menire este o “performanță mai ridicată pe șosea”. Motorul V8 de 5.0 litri și 600 de cai putere permite o accelerare 0-100 km/h în 3.7 secunde și o viteză maximă de 300 km/h.

În urmă cu doi ani, Jaguar anunța lansarea celui mai puternic model din istoria sa. Bazat pe modelul XE, Jaguar XE SV Project 8 este propulsat de o versiune îmbunătățită a motorului V8 de 5.0 litri care produce circa 600 de cai putere.

După multiple recorduri pe circuite precum Nürburgring Nordschleife, Dubai Autodrome și Laguna Seca, britanicii au pregătit acum o versiune “mai orientată către șosea” a lui XE SV Project 8.

Jaguar a anunțat o ediție specială cu doar 15 exemplare la nivel global. Noutatea este apariția unui spoiler spate, care a presupus și o schimbare a echilibrului aerodinamic. Motorul V8 de 5.0 litri și 600 de cai putere permite o accelerare 0-100 km/h în 3.7 secunde și o viteză maximă de 300 km/h.

Cele 15 exemplare vor fi asamblate manual la Warwickshire, nuanțele pentru exterior fiind Valencia Orange, Velocity Blue, Corris Grey Satin și British Racing Green.

Via Jaguar

Comentarii (1)

  • Desi e o versiune noua (editie speciala), nu e facuta pe facelift-ul XE... cred ca nu era greu sa modifice si acest model pentru a improspata gama, mai ales ca pare mai porivita (agresiva) varianta facelift pentru o editie speciala .
    Parerea mea... (cum spunea cineva pe aici)
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru