Jaguar Land Rover vrea mașini autonome cu abilități off-road: “Tehnologia va fi disponibilă după 2025”

de Petre Barac
Luni, 04.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jaguar Land Rover susține că lucrează la o nouă tehnologie prin care mașinile autonome vor fi capabile să se descurce în off-road și indiferent de vremea de afară. Proiectul de aproape 5 milioane de dolari este așteptat să livreze primele rezultate undeva după anul 2025.

După ce au început să testeze mașini autonome care își caută un loc de parcare  și apoi parchează singure, britanicii de la Jaguar Land Rover vor să extindă acum proiectul la o scară mai largă.

Grupul lucrează la dezvoltarea unei tehnologii prin care mașinile autonome să fie capabile să ruleze pe orice tip de teren și indiferent de vreme, folosind o serie de senzori acustici, camere video și radare.

“Ne așteptăm ca tehnologia să fie disponibilă după anul 2025, iar unele sisteme să ajute mașinile autonome să se descurce în condiții de off-road,” a explicat unul dintre oficialii JLR.

În plus, britanicii susțin că vor testa o altă tehnologie prin care șoferii vor fi notificați de apropierea vehiculelor de urgență, precum ambulanțele sau mașinile de pompieri.

Via Automotive News

Comentarii (2)

  • 700k pe an, scazi salarii ramai cu cat pentru echipamente? o caterinca, mai bine ii baga in bitcoin si cumpara in 2025 de la altii tehnologia :)))))

    arunca si astia niste pastile sa mai creasca actiunile cu 0.5 procente...
    2 0
  • Rudolf D.
    autonome pe off road!?!? Pai care mai e rolul tau? Care mai e placerea ta? Nu inteleg conceptul. Nu-i destul ca ma conduce nevasta acasa, sa ma conduca si masina pe unde vrea ea! Viata de protozoare :(
    Ha ha ha, ce viitor ne asteapta.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru