Jaguar Land Rover nu va participa la Salonul Auto de la Geneva din 2019: "Vom organiza propriile noastre evenimente de lansare"

de Daniel Popescu
Miercuri, 05.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jaguar Land Rover a anunțat că nu va avea stand la Salonul Auto de la Geneva, întrucât preferă să organizeze propriile evenimente pentru lansarea de noi modele.

Jaguar Land Rover, constructorul britanic deținut de producătorul indian Tata care comercializează modele sub brandurile Jaguar și Land Rover, a anunțat în această săptămână că nu va participa cu stand propriu la Salonul Auto de la Geneva din lună martie.

Oficial, decizia a fost luată ca urmare a faptului că producătorul intenționează să organizeze propriile evenimente pentru lansarea de noi modele, iar britanicii afirmă că nu exista niciun beneficiu direct din participarea la saloane auto. "Ne uităm la eficiența fiecărui salon auto în mod individual", afirmă oficialii companiei.

Neoficial, decizia are la bază un amplu program de reducere a costurilor în următoarea perioadă. Constructorul se confruntă deja cu o scădere a vânzărilor, după un declin de 13.2% înregistrat în iulie-septembrie comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Scăderile sunt generate parțial de declinul pieței din China, de scăderea popularității motoarelor diesel și de incertitudinile cu privire la Brexit, ceea ce îi determină pe britanici să fie prudenți cu costurile.

Jaguar Land Rover devine astfel al treilea constructor care confirmă absența de la Geneva.

Volvo a anunțat încă din luna iunie că nu va fi prezentă în Elveția, în timp ce Ford a confirmat absența în octombrie ca urmare a faptului că va lansa câteva modele după data de desfășurare a evenimentului.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru