Jaguar Land Rover caută finanțare după pierderile uriașe din 2018: grupul britanic are nevoie de un miliard de dolari în următorul an

Publicat marţi, 12.02.2019 11:50 de Paul Cosma

Grupul Jaguar Land Rover are nevoie de un miliard de dolari în următoarele 14 luni pentru diferite cheltuieli și pentru finanțarea investițiilor în viitoarele sale mașini electrice. Anunțul vine după ce, în ultimele 3 luni din 2018, JLR a pierdut aproape 4 miliarde de euro din cauza scăderii vânzărilor și a incertitudinilor legate de Brexit.

Jaguar Land Rover a raportat pierderi de aproape 4 miliarde de euro în ultimele 3 luni ale anului trecut, continuând declinul accelerat din 2018.

Pierderile uriașe de la JLR sunt un motiv serios de îngrijorare pentru patronii de la Tata Motors, care trebuie să găsească soluții pentru redresarea companiei britanice.

Potrivit informațiilor oficiale, JLR are nevoie să obțină aproximativ un miliard de dolari în următoarele 14 luni pentru finanțarea investițiilor și pentru diferite cheltuieli, fiind luate în calcul mai multe variante, printre care și împrumuturile bancare.

JLR anunțase recent că va concedia 4.500 de angajați din Marea Britanie pentru a reduce costurile și pierderile.

Totodată, Jaguar Land Rover a mai anunțat că pregătește un plan de investiții masive în următoarea perioadă. Britanicii vor să lanseze 4 modele noi în 5 ani și, în plus, fiecare model din grup ar urma să primească o generație nouă până în 2024.

Via Automotive News

  • Edikkk, miercuri, 13.02.2019 04:38

    De ce au ajuns în această situaţie? 1) 90% din vânzări erau modele diesel !! 2) Brexit Păcat de Jaguar că nu au proprietari cu viziune.