Jaguar Land Rover a produs peste 1.5 milioane de motoare Ingenium: cel mai recent propulsor al gamei oferă până la 350 CP și are sistem mild-hybrid

de Cornel Șocariciu
Luni, 27.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peste 1.5 milioane de motoare din gama Ingenium au fost produse de Jaguar Land Rover din 2015 și până astăzi. Cel mai recent motor al familiei este un diesel de 3.0 litri echipat cu sistem mild-hybrid și disponibil în trei versiuni.

În 2014, Jaguar Land Rover publica primele detalii referitoare la noua gamă de motoare Ingenium. Un mai târziu, britanicii demarau producția acestor propulsoare la centru din apropiere de Wolverhampton.

Acum, britanicii au anunțat că din 2015 și până astăzi au fost produse peste 1.5 milioane de motoare din gama Ingenium. Unitățile sunt disponibile pe modelele Jaguar și Land Rover și pot fi comandate atât în versiuni pe benzină, cât și în variante diesel.

Cel mai nou propulsor al familiei Ingenium este un diesel de 3.0 litri cu șase cilindri în linie echipat cu un sistem mild-hybrid la 48V. Motorul este disponibil în trei variante: 249 CP și 600 Nm, 300 de cai putere și 650 Nm sau 350 de cai putere și 700 Nm. Recent, propulsorul a fost introdus în oferta Range Rover și Range Rover Sport.

Conform oficialilor Jaguar Land Rover, investițiile în gama Ingenium vor continua, astfel încât britanicii să țină pasul cu cerințele pieței. De asemenea, vor exista noutăți majore în ceea ce privește electrificare gamei, iar în viitor vom face cunoștință și cu un concept echipat cu un sistem de propulsie cu pile de combustie pe bază de hidrogen.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru