Investiții pe cea mai mare piață auto din lume: Volkswagen alocă 10 miliarde de euro pentru a dezvolta și a produce mașini electrice în China

de Petre Barac, Foto: Dreamstime
Joi, 16.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen vrea să investească 10 miliarde de euro până în 2025 pentru a dezvolta și produce vehicule electrice în China, cea mai mare piață auto din lume, potrivit lui Jochem Heizmann, șeful subsidiarei chineze a VW.

Autoritățile de la Beijing cer producătorilor auto să vândă mai multe vehicule electrice, pentru a reduce poluarea și a promova inovațiile tehnologice.

În același timp, China reduce gradual subvențiile la achiziționarea anumitor modele electrice în favoarea unor cerințe mai dure cum ar fi cotele. Producătorii auto trebuie să genereze sau să cumpere până în 2018 credite echivalente cu 8% din vânzările lor totale.

În acest context, Volkswagen anunță investiții semnificative pentru dezvoltarea și producerea de mașini electrice în China, urmând să cheltuie 10 miliarde de euro până în 2025.

Jochem Heizmann, șeful subsidiarei chineze a VW, s-a arătat încrezător că, împreună cu partenerii chinezi, va putea îndeplini cerințele mai dure ale autorităților de la Beijing privind vânzarea vehiculelor electrice și nu vor apela la achiziționarea de credite de la firmele concurente.

VW, cel mai mare producător auto străin din China, intenționează să vândă vehicule electrice firmei Didi (echivalentul chinez al aplicației de transport Uber) și să genereze credite în cadrul alianței înființate cu grupul chinez JAC Motors pentru producerea vehiculelor electrice.

Grupul VW a vândut anul trecut pe piața chineză aproape patru milioane de mașini, dar numai câteva sute au fost vehicule electrice importate.

Compania se așteaptă la îmbunătățirea vânzărilor și la majorarea livrărilor de vehicule electrice până la 400.000 de unități până în 2020 și la 1.5 milioane până în 2025, pentru a respecta cotele.

Via Agerpres

 

Comentarii (4)

  • Au adunat ceva bani din vanzarea afumatorilor...si stiau ca li se va infunda ...diesel gat-ul a fost minunea din poveste care tine 3 zile in care dregerea busuiocului era si el pregatit cu ,vezi Doamne despagubiri si ca mai fac si altii,in fine autoritatile au inchis ochii si...era normal ca doar de acolo le vine si lor grosul ...siiiiiiiii iaca ce eco suntem acum ,iaca ce investitii nobile facem noi!!!!!!Bun plan au avut,bravo lor!
    9 4
  • ACE - Craiova
    In SUA au platit despagubiri in scandalul dieselgate de peste 15 miliarde USD....In Europa s-a auzit de cca. 1 miliard de EURO pentru clientii fraieriti....MULT MAI MULTI decat in SUA...
    In China vor investi 10 miliarde de EURO....
    Pentru ei conteaza CLIENTII EUROPENI - cu adevarat ?! Nu prea pare ca le pasa de noi, din pacate.....
    9 2
  • muhahaha
    @q & ACE - cui ii pasa de ceva in lumea asta? voi de pe ce planeta veniti? si treaba cu masinile electrice e o mare besina, peste ani cand o sa vedeti munti de baterii uzate o sa vina unu si o sa va deschida ochii, ca poluarea e acceasi dar sub alta forma........
    3 9
  • ca si actualii acumulatori si cei de automobile vor fi reciclati. In lumea buna. Pe planeta noastra, a romanilor, cei 3 de R ("comunisti") sunt la nivel de teorie pentru oficialitati si la nivel de necunoscuta pentru opinca.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru