Înmatriculări în România în 2017: peste 105.000 de mașini noi și aproape 520.000 de mașini second-hand

de Daniel Popescu
Joi, 11.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Românii au înmatriculat peste 105.000 de mașini noi în anul 2017, dar și aproape 520.000 de mașini second-hand. Astfel, piața a ajuns la 624.000 de mașini înmatriculate, în creștere cu 59% comparativ cu 2016.

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) a publicat raportul complet pentru înmatricularea de mașini noi și second-hand pentru anul 2017, iar cifrele sunt în creștere puternică comparativ cu 2016.

Astfel, românii au înmatriculat anul trecut peste 105.000 de vehicule noi, în creștere aproape 11% comparativ cu 2016. Dintre acestea, aproape 30.000 de unități au purtat sigla Dacia, care deține astfel aproape o treime din piața locală.

Clasamentul este completat de două mărci din cadrul Grupului Volkswagen, și anume Volkswagen și Skoda, în timp ce Ford a reușit să depășească Renault în lupta pentru locul 4. Oarecum surprinzător, pe locul 7 în acest clasament apare brandul premium Mercedes cu peste 4.000 de unități, mult peste cifrele raportate de BMW și Audi.

Loc Marca Unitati
1 Dacia 29.974
2 Volkswagen 9.361
3 Skoda 8.734
4 Ford 8.043
5 Renault 7.708
6 Opel 5.914
7 Mercedes 4.117
8 Hyundai 3.887
9 Toyota 3.752
10 Kia 3.111
  105.083

În cazul mașinilor second-hand, creșterea anuală a fost mult mai mare, de 75%, ca urmare a eliminării timbrului de mediu de la 1 februarie.

Astfel, pe parcursul anului trecut, românii au înmatriculat aproape 519.000 de mașini second, cele mai multe dintre acestea fiind marci germane.

Ca de obicei, Volkswagen și-a tras partea leului cu peste 136.000 de unități second-hand și a fost urmat de Opel și Ford. Următoarele 3 locuri aparțin însă celor 3 mari branduri germane premium, cu Audi și BMW separate de numai câteva sute de unități, în timp ce Mercedes este la o distanță sensibil mai mare.

Loc Marca Unitati
1 Volkswagen 136.268
2 Opel 63.826
3 Ford 50.916
4 Audi 46.663
5 BMW 46.143
6 Mercedes 26.308
7 Renault 22.813
8 Skoda 21.040
9 Peugeot 11.512
10 Seat 9.647
  518.927

În total, în România au fost înmatriculate anul trecut peste 624.000 de unități, în creștere cu 59% comparativ cu 2016.

Via DRPCIV

Comentarii (17)

  • Adrian C
    Foame mare de automobile in Romanica. In 10 ani nu vom mai avea loc pe strazi de ele si vom sta in trafic blocati cu zilele nu cu orele :ca acum :))
    14 7
  • 1.Felicitari celor care prin legislatia adoptata au facilitat ca sa fim (in continuare) lada de gunoi a Europei, care cu o mana rade de cat suntem de fraieri si cu cealalta se bucura ca parcul de automobile ale frumosilor ei locuitori din vest e mereu proaspat.
    2. Felicitari celor care in ultimii 10-15 ani au evitat prin orice mijloace sa faca drumuri si parcari ca sa putem gazdui cum se cuvine SH-urile cu sigle formate din 1-4 cercuri
    3.In nici o statistica nu se mentioneaza cate rable s-au dezmembrat (oficial) si ce s-a facut cu metalul si nemetalul obtinut
    26 8
  • Citind comentariile mai sus,as adauga ca inca suntem pe ultimul loc la nr de autoturisme raportat la mia de locuitori.Deci nu "foamea" de rable ci saracia ,nivelul de trai.Dar guvernul,"grijuliu".a intins plasa sa prinda cat mai multi in noua dijma,dand un moment de "respiro",apoi "so pe ei!"+ taxa la masinile noi(asta tot descurajare a importului de sh o fi?).S-a golit sacul promisiunilor electorale,si trebuie sustinut dublarea salariilor de la unii bugetari,pensii speciale.
    16 5
  • Clique
    Promisiunile electorale au fost doar niște vorbe în vant aruncate, doar să caștige alegerile, pe mine m-a speriat și încă mă sperie că foarte mulți romanași încă mai cred în acele promisiuni.
    10 6
  • Plouatu
    Mie-mi pare că traba asta a fost premeditată.
    Dă bere gratis prostimii şi rupe-i când merg la pişare.
    18 2
  • Păi, dacă tot sunteți supărați pe cei ce ne fac viața un coșmar, ce ar fi să veniți în 20 ianuarie la București? Ocupăm Parlamentul și îi scoatem în șuturi pe infractori!
    7 15
  • macar de le dadea un pliant cu revenirea pe banda 1 dupa depasire pe amaratele de autostrazi ce le avem...
    4 1
  • Foarte tare!
    Mercedes sa vanda mai bine(masini noi) ca toyota, kia sau hyundai in Romania!

    Cred ca e deranj mare la T.K.H :))
    2 3
  • cine sunt banditii care au propus legea prin care s-a aprobat,din nou, importulde masini second hand?
    comparativ cu anul 2016 intersectiile sunt cu 2-5 ori mai aglomerate.
    efortul primariilor de a decongestiona circulatia in orase ,practic,a fost sabotata si transformata intr-o imposibilitate
    4 4
  • @LR
    Ia-ți prietenii la fel de inteligenți ca tine și, pe 20 ianuarie, puneți-vă în practică propriile îndemnuri, pentru că e clar că nu v-ar strica nițică pușcărie (cam acolo e locul celor care gândesc ca voi).
    Asta așa, ca teorie. Pentru că știu sigur că războinicii din gură sunt, de fapt, niște lași care se dau viteji numai până în momentul acțiunii.
    16 6
  • G (privilegiatul, nu punctul!),
    Am atentat, cumva, la pensia ta nesimțită? Sau ești interlop și vei fi închis pentru fărădelegile tale? Sunt liber să gândesc! Pentru asta să fac eu pușcărie, pentru cum gândesc? Când se vor regla conturile între noi, cei care muncim ca să o ducă bine putorile și voi, ciuma roșie, sper să dai socoteală!
    În decembrie '89 am ieșit în stradă că să dau jos o dictatură (n.b: nu am certificat de revoluționar, cum au mulți securiștii!). Că s-a instaurat altă dictatură, asta e altă poveste. Exact aceleași lucru sunt nevoit să fac și acum, după 28 ani. O să-ți dau eu luptător din gură de n-ai să-l poți duce, băi, toreador de duminică!
    5 5
  • (text corectat):


    G (privilegiatul, nu punctul!),
    Am atentat, cumva, la pensia ta nesimțită? Sau ești interlop și vei fi închis pentru fărădelegile tale? Sunt liber să gândesc! Pentru asta să fac eu pușcărie, pentru cum gândesc? Când se vor regla conturile între noi, cei care muncim ca să o ducă bine putorile, și voi, ciuma roșie, sper să dai socoteală!
    În decembrie '89 am ieșit în stradă că să dau jos o dictatură (n.b: nu am certificat de revoluționar, cum au mulți securiști!). Că s-a instaurat altă dictatură, asta e altă poveste. Exact aceleași lucru sunt nevoit să fac și acum, după 28 ani. O să-ți dau eu luptător din gură de n-ai să-l poți duce, băi, toreador de duminică!
    3 7
  • Din păcate aceasta este realitatea în România. Atât din punct de vedere al culturii auto cât și din punct de vedere al posibilităților.
    Este o piață mică în care cumpărătorii au anumite opțiuni ( de cele mai multe ori conjuncturale ) și care se confruntă și cu barierele financiare și lipsă de viziune..... toate ducând la rezultatul de mai sus.
    2 0
  • @LR
    Ceea ce ai făcut tu nu este libertate de gândire ci instigare (vezi art. 47 din Codul Penal).
    A apărut în România o specie de indivizi care cred că agresivitatea și tonul ridicat țin loc de inteligență, iar unii cred că acest tip de comportament este chiar un indicator al virtuții.
    Mai bine stai calm, bea puțină apă și nu te mai agita că nu convingi pe nimeni că a-i fi prea mintos.
    P.S. Te aștept pe 20 ianuarie în locul propus de tine să te văd în acțiune, măi, viteazule de mucava!
    6 4
  • G,
    "A-i"?!
    Habar n-ai să scrii și îmi dai mie lecții!
    Cât despre întâlnirea din 20, parcă ai fi primul infractor sau securist pe care îl văd!
    4 6
  • „Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei.” — Mihai Eminescu despre politică
    6 1
  • No, mister G, unde te-ai ascuns sâmbătă, 20 ianuarie? Îți tremura curul, după perdea? Eu eram în mulțime, dar nu te-am văzut. Nu ai venit nici măcar să mă înjuri, comunistule?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru