Infrastructura pentru mașinile electrice, ignorată de autorități, dar prioritate pentru mediul privat: Enel vrea să construiască o rețea de stații de încărcare în România

de Paul Cosma
Vineri, 21.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania Enel a anunțat că va dezvolta o rețea de stații de încărcare pentru mașinile electrice în România și Spania, după proiectul similar din Italia. Potrivit unor informații neoficiale, Enel vrea să să construiască aproximativ 1.000 de astfel de stații în țara noastră, în următorii ani.

Până ca autoritățile să preia inițiativa și să demareze investiții serioase în direcția adoptării vehiculelor “verzi”, companiile din mediul privat sunt cele dornice să pună la cale o infrastructură decentă pentru mașinile electrice.

Grupul Enel a anunțat vineri că vrea să dezvolte o rețea de stații de încărcare pentru automobilele electrice, în România și Spania, după proiectul din Italia. Deși numărul oficial de stații de încărcare ce vor fi deschise în România nu a fost anunțat, surse citate de G4Media.ro susțin că ar fi vorba de 1.000 de astfel de stații în următorii ani.

”Planul de investiții este flexibil și va fi ajustat în funcție de piață, dar planul actual are în vedere investiții de circa 15 milioane de euro în următorii 3-4 ani. Vrem să creăm același sistem capilar de stații ca în Italia, care să acopere întreaga țară, astfel încât să se poată circula cu automobilul electric în România de la Nord la Sud și de la Est la Vest”, au explicat oficialii Enel.

Grupul Enel a lansat în acest an o nouă divizie de business, denumită E-Solutions, prin care să urmărească oportunitățile apărute prin transformarea sectorului energetic și din noile tehnologii.

Una dintre prioritățile companiei este mobilitatea electrică, prilej cu care Enel a deschis prima stație rapidă de încărcare pentru vehicule electrice aflată într-un aeroport din România, în parteneriat cu aeroportul Traian Vuia din Timișoara.

Via G4Media.ro

Comentarii (1)

  • ACE - Craiova
    Bravos ENEL !!!!
    Ne-am bucura ca exemplul tau pozitiv sa fie preluat si dezvoltat CAT MAI RAPID si de catre ceilalti PRODUCATORI si DISTRIBUITORI de energie electrica din Romania.
    Astfel lumea EV va avansa din ce in ce mai bine si la noi in tara.
    Germania si-a propus realizarea unui numar total de cca 100.000 de statii de incarcare in urmatorii 2-3 ani.....
    Romania are acum cca. 200 de statii de incarcare.....EXTREM DE PUTINE....
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru