Informații noi despre actualizările planificate pentru Tesla Model S și Model X: trei motoare electrice și autonomie mai mare

de Daniel Popescu
Luni, 10.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla Model S și Model X vor primi îmbunătățiri în această toamnă, printre care se numără introducerea unei platforme cu trei motoare electrice și o creștere a autonomiei.

Tesla se pregătește să introducă o serie de îmbunătățiri pentru Model S și Model X în toamna acestui an, astfel că pe internet au început deja să circule o serie de informații neoficiale.

După ce în urmă cu câteva zile am aflat că Model S va beneficia de o autonomie mai mare, estimată la circa 645 de kilometri conform standardului american EPA, mai dur decât standardul european WLTP, acum aflat detalii și despre platforma tehnică.

O serie de surse din cadrul companiei au afirmat că Model S și Model X vor fi disponibile cu trei motoare electrice: un motor electric mai mic în partea frontală și două motoare electrice mai mari în partea din spate.

Nu este clar ce performanțe vor avea motoarele, însă sursele citate afirma că Tesla va introduce și un nou sistem de răcire pentru motoare și baterii, care este deja testat în mod intensiv în condiții extreme, inclusiv în Deșertul Mojave.

De asemenea, inginerii Tesla au reușit să reducă masa totală a bateriilor.

Anterior, au existat informații că Tesla Model S și Model X vor împrumuta numeroase elemente de la Model 3, printre care se numără interiorul minimalist, scaunele și sistemul electric de propulsie.

Această decizie are la bază și dorința lui Elon Musk de a simplifica gama de modele și de a reduce costurile, mai ales că producătorul american urmează să lanseze un aproximativ un an și SUV-ul electric Model Y. Despre acesta din urmă știm deja că primele livrări ar urma să înceapă în toamna anului viitor.

Via Teslarati

Comentarii (1)

  • ACE - Craiova
    In reportajul din descrierea articolului reporterita afirma despre TESLA Model S 2020:
    1) se astepta ca pachetul de baterii sa fie mai usor si mai puternic decat cel mai mare disponibil in acest moment (100 kWh);
    2) greutatea masinii sa fie redusa cu cca. 158 kg;
    3) din acest motiv se asteapta ca autonomia sa fie de cca. 644 km (in ciclul de masurare EPA, cel mai probabil).
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru