Informații neoficiale despre Volkswagen ID: varianta de bază a hatchback-ului electric va avea o baterie de 48 kWh

de Daniel Popescu
Sambata, 27.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Versiunea de bază a lui Volkswagen ID va avea o baterie de 48 kWh și va costa aproape 30.000 de euro, potrivit unor informații din presa germană.

Volkswagen a anunțat la jumătatea lunii martie că precomenzile pentru hatchback-ul electric ID vor începe în 8 mai, iar publicația germană Auto Motor und Sport susține că a intrat în posesia unor detalii suplimentare cu privire la datele tehnice și prețurile de comercializare.

Astfel, versiunea pentru care vor începe precomenzile în 8 mai va fi o ediție specială de lansare, iar aceasta va fi echipată cu un acumulator de 62 kWh.

În schimb, versiunea de bază a lui Volkswagen ID ar urma să folosească o baterie cu capacitatea de 48 kWh și să aibă un preț de pornire de 29.990 de euro. Totuși, cel mai probabil, versiunea de bază va fi prezentată oficial abia în luna septembrie, cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt. De altfel, constructorul german a confirmat anterior că debutul pentru public al modelului electric va avea loc la Frankfurt.

Pentru moment, singurele imagini oficiale cu Volkswagen ID sunt cele realizate cu prototipurile de test în cadrul sesiunilor desfășurate în Africa de Sud.

Modelul germanilor este "îmbrăcat" în haine de camuflaj, însă știm deja că varianta de serie va prelua marea majoritate a elementelor estetice care au fost integrate pe conceptul expus în 2016 la Paris.

Conceptul Volkswagen ID era echipat cu un motor electric de 125 kW (170 CP), dar până acum nu există informații oficiale cu privire la puterea pregătită pentru versiunea de serie. Viitorul hatchback ID va fi primul model electric dezvoltat de nemți având la bază platforma MEB. Arhitectura va fi împrumutată și de ceilalți producători din cadrul Grupului Volkswagen, iar oficialii nemților anunță că platforma este capabilă să integreze acumulatori care vor putea oferi o autonomie cuprinsă între 330 și 550 de kilometri (WLTP).

Via Electrive, Auto Motor und Sport

Comentarii (6)

  • ACE - Craiova
    Specificaţii aşteptate pentru Volkswagen I.D.:
    • aproximativ 48 kWh bateria versiunii de bază
    • autonomia versiunii de bazǎ WLTP - cca. 330 km (205 mile)
    • autonomia versiunii mai mare WLTP - cca. 450 km (280 mile)
    • autonomia versiunii superioare WLTP - cca. 600 km (373 mile)
    • Încărcătoare la bord de 7,2 kW sau 11 kW
    • Capacitate de încărcare rapidă de 125 kW DC

    https://insideevs.com/volkswagen-i-d-hatch-spotted-testing/
    7 2
  • ei in realitate scot din 100kwh cam 220 mile in SUA pe Audi qtron, asta este mai mic, mai usor si scot din 48kwh 205 mile, vb aiurea....nu au eficienta celor de la tesla si infrastructura de incarcatoare rapide, dar clar au infrastructura de service si calitate mai buna....
    3 1
  • andrei
    nu zic ca nu or vorbi ei prostii, dar nici cu tine nu mi-e rusine. qtron e mai mic si mai usor? adica mai mic si mai usor ca un golf? looooooool
    eu zic sa mai studiezi. ID e un golf (aproximativ) ca dimensiuni. iar daca zic ca va avea in ciclul WLTP x km atatia va avea. ca in realitate tu dai cat poti si tii si aerul conditionat la maxim, si ai si supe trafic, normal ca nu se mai pupa cu ce zic ei in carte.
    3 2
  • In viata reala, consumul minim ce se poate scoate la o electrica compacta e in jur de 12KWh/100 km. Dintr-o baterie de 48KWh, poti merge teoretic 400 km. Consumul mai normal e in jur de 15-17KWh. Autonomia estimata de 330 km pentru modelul de 48 kwh e corecta.
    Problematic ramane pretul de 30k euro. E dublu fata de un hatch normal in echipare entry. Insa incet incet par sa scada preturile.
    4 0
  • @andrei
    ma refeream la masina prezentata ca este mai mica
    3 0
  • De ceva vreme, cei la VW sunt ingerasi, doar despre electrice vorbesc. Asta pana o sa aflam ca si astea au ceva maimuta, ca de fapt au consumul de curent mai mare decat Alro Slatina si sunt facute din piele de pui de foca.
    VW MINCINOSII PAMANTULUI.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru