Informații despre viitorul Porsche Macan electric: SUV-ul va avea o platformă nouă și va debuta în 2021

de Cornel Șocariciu
Luni, 14.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viitorul Porsche Macan electric va avea la bază noua arhitectură Premium Platform Electric, platformă dezvoltată de constructorul din Stuttgart împreună cu Audi. Versiunea de top a SUV-ului electric ar urma să ofere 700 de cai putere.

La finalul anului trecut, oficialii Porsche au confirmat că SUV-ul Macan va primi și o versiune electrică. Modelul va fi disponibil începând cu 2021, iar conform oficialilor companiei din Stuttgart, versiunea electrică va fi comercializată în paralel cu variantele cu motoare cu combustie internă. Altfel spus, Porsche va miza pe aceeași idee folosită în cazul Taycan/Panamera.

"Există clienți care încă nu sunt pregătiți să treacă la un model electric. În acest caz, vom avea în ofertă două mașini complet diferite", a declarat Julian Baumann, directorul departamentului care se ocupă de dezvoltarea SUV-urilor Porsche.

Conform primelor informații, viitoarea versiune electrică a lui Porsche Macan va miza pe noua arhitectură Premium Platform Electric (PPE), platformă dezvoltată împreună cu Audi. Această arhitectură nouă ar urma să fie utilizată de ambele companii atât pentru sedanuri, cât și pentru SUV-uri. Platforma J1, cea utilizată de Porsche în cazul lui Taycan va fi rezervată modelelor sport, viitorul Audi e-tron GT fiind unul dintre acestea.

În prezent, echipa care a dezvoltat Porsche Taycan, primul model electric de serie al constructorului german, se ocupă de proiectul viitorului Macan electric.

Inginerii și designerii trebuie să rezolve atât problema pachetului aerodinamic, cât și pe cea a masei totale. Cu toate acestea, oficialul Porsche este convins că viitorul Macan electric va rămâne cel mai sportiv SUV din segmentul său.

Viitorul SUV electric dezvoltat de Porsche va fi oferit într-o configurație cu două motoare electrice, iar puterea totală ar urma să ajungă la 700 de cai. La fel ca în cazul lui Taycan, versiunile de top ale lui Macan electric vor purta numele de Turbo și Turbo S.

Via | Autocar

Comentarii (1)

  • 1. "cel mai sportiv SUV din segmentul său" nu-i Mac-mac-anul, cu toate calităţile lui, ci Alfa Romeo Stelvio QV -- cu toate minusurile lui.

    2. Maşinile electrice nu-s un nonsens (mai ales urban--periurban), dar astea cu 700 CP -- da.
    10 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru