Infiniti pregătește lansarea unui crossover 100% electric: conceptul va fi dezvăluit în ianuarie, la Detroit

de Paul Cosma
Sambata, 15.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Infiniti pregătește lansarea primului său crossover 100% electric, însă, mai întâi, vom vedea conceptul la Salonul Auto de la Detroit, din luna ianuarie 2019.

La începutul acestui an, Infiniti a prezentat un exercițiu de design sub forma conceptului Q Inspiration, prototip desenat de Karim Habib, fostul designer-sef al celor de la BMW.

Ideea japonezilor a fost ca Infiniti Q Inspiration să constituie un punct de plecare într-un proiect major, acela de a dezvolta o platformă nouă pentru viitoarele modele electrice ale companiei.

Infinit a publicat acum și o imagine teaser ce înfățișează conceptul unui viitor crossover electric. Până la prezentarea versiunii de serie, japonezii vor dezvălui, mai întâi, prototipul electric la Detroit, în luna ianuarie 2019.

“Acest concept pe care îl vom prezenta la Detroit este începutul unei noi ere pentru Infiniti. Electrificarea și alte noi tehnologii ne-au dat oportunitatea să evoluăm la nivelul filozofiei de design,” a declarat Karim Habib, directorul de design de la Infiniti.

Până în 2025, Infiniti vrea ca 50% din vânzările sale să fie asigurate de mașini electrice sau hibride. Primul model Infiniti de pe viitoarea platformă ar urma să fie construit în China și lansat în anul 2021.

Via Infiniti

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru