Încă o lovitură pentru Jaguar Land Rover: grupul a avut pierderi de aproape 4 miliarde de euro în ultimele 3 luni din 2018

Publicat vineri, 08.02.2019 10:27 de Paul Cosma

Grupul Jaguar Land Rover a raportat pierderi de aproape 4 miliarde de euro în ultimele 3 luni ale anului trecut, continuând declinul accelerat din 2018. JLR anunțase recent că va concedia 4.500 de angajați din Marea Britanie pentru a reduce costurile și pierderile.

Anul 2018 a fost un adevărat fiasco pentru Jaguar Land Rover, grupul fiind puternic afectat de vânzările diesel slabe și de incertitudinea legată de Brexit.

Constructorul a raportat pierderi uriașe de circa 3.8 miliarde de euro în ultimul trimestru din 2018, în ciuda eforturilor sale de reducere a costurilor.

Vânzările și veniturile au fost și ele în scădere pe final de 2018, iar acest an este unul crucial pentru Jaguar Land Rover.

La începutul lui 2019, JLR anunțase că va concedia circa 10% dintre angajații din Marea Britanie, adică aproximativ 4.500 de oameni.

Patronii de Tata Motors au transmis că vor să redreseze situația JLR prin reduceri drastice ale costurilor și continuarea programelor de economii. Astfel, în următorul an și jumătate, JLR ar urma să economisească aproximativ 3.5 miliarde de euro.

Jaguar Land Rover a anunțat recent că pregătește un plan de investiții masive în următoarea perioadă. Britanicii vor să lanseze 4 modele noi în 5 ani și, în plus, fiecare model din grup ar urma să primească o generație nouă până în 2024.

Via Automotive News

  • Laurentiu29, vineri, 08.02.2019 11:23

    wow.....nu vreau sa sa spun un lucru rau despre automarket dar poate este o greseala.....pentru ca - in esenta - pentru un volum de 600.000 de unitati pe an cifra este uriasa.....daca este chiar asa atunci ar trebui sa cada multe capete pe acolo.....o asemenea pierdere inseamna un dezmat financiar, o bataie de joc a banilor.....sa speram ca asta nu va afecta existenta modelelor JLR, care au farmecul lor incontestabil in lumea auto

  • ACE - Craiova, vineri, 08.02.2019 12:43

    Ce pacat ca intervine acest BREXIT.....FOARTE CIUDAT.....venit tocmai la tanc - exact atunci cand se pregatea crearea CELEI MAI MARI BURSE din LUME: Londra-Frankfurt......Coincidenta, au ba ?! Vor deschide insa, in curand fabrica JLR din Slovacia, la Nitra, unde vor da de lucru .....EUROPENILOR in timp ce ......acasa vor face concendieri MASIVE. Acelasi lucru se poate spune si despre NISSAN si fabrica lor din U.K. - Sunderland unde majoritatea locuitorilor au votat (sic!) BREXIT-ul. Urmeaza BMW, TOYOTA, MAZDA, FORD, s.a....?! P.S. I-Pace este un model electric foarte reusit, cu tractiune 4x4, dar in conditiile BREXIT mai degraba cumperi o japoneza electrica decat una britanica....