Încă 14 ani cu diesel și benzină? Germania solicită Uniunii Europene interzicerea maşinilor diesel şi pe benzină din 2030

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Marti, 11.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Parlamentul Germaniei propune că Uniunea Euroipeana să interzică vânzarea de maşini diesel şi pe benzină începând din 2030, ca măsură esenţială pentru protejarea mediului înconjurător.

La jumătatea lunii iunie, autorităţile germane au intrat în centrul atenţiei după ce au anunţat că unica soluţie pentru ca Europa să respecte acordurile de mediu semnate în cadrul unei conferinţe mondiale care a avut loc la Paris este ca vânzările de maşini diesel şi pe benzină să fie interzise începând din 2030.

Ideea a fost considerată exagerată, însă ultimele informaţii dezvăluite de publicaţia Der Spiegel arată că propunerea este din ce în ce mai serioasă. Sursa citată afirmă că Bundesrat, camera superioară a parlamentului german, susţine din ce în ce mai mult această iniţiativă, indiferent de partidul pe care îl reprezintă parlamentarii.

Urmareste Automarket
În plus, Bundesratul a stabilit că legiuitorii germani ar trebui să impulsioneze Uniunea Europeană să adopte o măsură similară.
"Dacă acordul de mediu semnat la Paris pentru reducerea emisiilor trebuie luat în considerare, niciun motor cu combustie nu ar trebui să mai aibă dreptul de a circula pe străzi după 2030", susţine Oliver Krischer, politician în cadrul Partidului Verzilor.

Deși decizia uniunii germane nu are efect executiv și nu se transformă imediat în lege, rezoluția adoptată va grăbi, spun specialiștii în legislație, implementarea unor reguli stricte legate de vânzarea mașinilor cu motoare termice. Iar reglementările germane vor fi oglindite rapid și în legislația europeană: "Regulile germane au modelat în mod tradițional regulile Uniunii Europene", spune Forbes.

La începutul acestui an, Germania a anunţat că îşi propune să scadă emisiile de dioxid de carbon cu 80-95% până în 2050, însă oficialii guvernamentali sunt îngrijoraţi cu privire la şansele de îndeplinire a acordului, astfel că sunt dispuşi la măsuri drastice precum interzicerea vânzărilor de maşini cu motoare pe combustie.

Anterior, Rainer Baake, ministru adjuct al economiei, a dezvăluit că 20% din totalul de emisii al Germaniei este realizat de industria de transporturi, iar statul trebuie să reducă emisiile de dioxid de carbon cu 40% până în 2020.

Locuri de muncă în minus?

Una dintre problemele ridicate de implementarea unei astfel de decizii este faptul că apariția mașinilor electrice ar afecta piața muncii din industria auto.

"Motorul unei mașini electrice este asamblat de 10% dintre muncitorii de care e nevoie pentru construcția unui motor cu combustie internă", declară jurnaliștii Reuters, care analizează la rândul lor posibilele efecte europene ale deciziei germane.

Via Automotive News

Comentarii (10)

  • Verzulicii astia din partide ecologice, organizatii ecologice, viseaza cai verzi pe pereti !
    De la a spune ca Germania SOLICITA si un tembel dintr-un partid de ecologisti, e o prapastie uriasa !
    19 4
  • Octavian
    Nu ar fi mai simplu sa impadurim niste hectare de padure? Si nu ma refer strict la RO (unde stim cu totii cum dispar padurile) ci la planeta in general.
    25 1
  • China-tec
    Pai bun , noi toti vom merge doar electric ( poluare 0 ) , dar restul planetei ?? O sa poluaze cu spume ! E normal asa ceva ? Noi sa nu ne mai bucuram de motoare cu ardere interna/combustie , iar ei sa faca ce vor ?
    14 5
  • Clique
    Atunci aș vrea ca domnul Oliver Krischer, să-mi cumpere și mie o mașină electrică, nu sunt pretențios.. un Nissan Leaf, un Renault Zoe... poate o Tesla și să-mi deschida si mie stații de reincarcare la fiecare benzinărie, parcare și market. ... Noi abia reușim să cumpărăm o amărata de mașină sh... și ei vor să interzică circulația mașinilor benzinare-diesel in 2030.
    18 3
  • arogantul
    inca o mostra de absurditate nemteasca, si noi care credeam ca nazismul e cel mai rau lucru pe care il putea oferi germania. de fapt ei doar se antrenau pt aparitia verzilor arieni imbecilizati.
    12 7
  • Hmmm,cred ca iesirea uk din ue ,dominata de prostia nemteasca nu-mi mai pare asa de hazardata si idioata...bun ,toti vrem electrice ,dar hai sa fim seriosi,poluarea(sau o parte din ea) va fi mutata la gura cosului de fum,litiul din care se fac bateriile am inteles ca este in cantitate destul de redusa in natura(sa te tii nenica la preturi cind cererea o sa creasca abrubt),tai cite locuri de munca ?90%? ...enorm...bun sa zicem ca vom impinzi natura cu hectare de panouri solare sau eoliene(care vor renta doar in anumite zone)...am citit mai acu ceva timp ca nemtii si-au dat seama cu stupoare ca le trebuie centrale pe carbuni(sau nucleare) din cauza ca exista perioade pe timpul zilei sau pe timpul anului cind panourile trebuiesc "impinse de la spate"(conditii meteo improprii) din simplul fapt ca nu se poate stoca curentul electric(e vb totusi de curentul necesar unei tari nu de 3,4 baterii tesla de perete)...toti ne dorim sa fim verzi,dar eu cred ca pur si simplu nu avem tehnologia necesara(ccare sa tina seama de realitat,i nu de de ce pun soimii patriei pe hirtie care sa dea bine la popor si la orgoliul personal) sau daca o avem cineva "tine bine de ea" pt ca la mijloc sint banii sub o forma sau alta...hai ca am plictisit destul...ideea e ca vom muri fericiti,dar verzi..
    12 1
  • Germania e condusa de pampalai. Daca nu are avea aroganta sa le impuna tuturor ideile lor tampite, n-ar fi asa mare bai.
    6 4
  • bolovan
    @mowgli @mda ai mare dreptate...idiotii aia mai bine sa vina sa invete de la noi. Nici nu-i de mirare de ce sunt cu 100 ani in urma noastra. Cu atat mai mult cu cat gradul de civilizatie si cultura este cu mult in urma noastra. Inca n-au invatat sa faca mai multe biserici decat scoli si spitale (cultura...ete fas). Cat timp nu pupa moaste ca noi...degeaba. Doar prostii debiteaza.

    @mda...da...nu exista tehnologia...dar cu legea asta...forteaza dezvoltarea ei. Practic obliga producatorii sa investeasca in domeniul asta
    3 6
  • @Bolovan, poate ai ratat si partea in care multi avizati sunt de parere ca planul lor nu e fezabil. E o mare tampenie. Daca tu pui botu, e fix problema ta. Am scris pagini pe site-ul asta, doar pe tema mediului si cum e el afectat de "noi puturosii". Nu mai reiau.
    Sunt sigur ca tu acuma ai o masina electrica si faci dus o data pe saptamana sa economisesti apa. Asta pe langa ca esti vegan convins.
    5 1
  • @bolovan ..nu cunosc detalii despre nemti(nu am fost niciodata)..in schimb cunosc destul de bine cazul irlandei de nord(o tara din vest,da?)crede-ma ca nu sint inaintea noastra cu 100 ani...si nici nu mi-as dori vreodata sa locuiesc acolo ,ca de altfel nici in germania(tara cunoscuta mai bine de sotie)..asa ca dapt divers ei au ajuns asa de departe(cel putin asa cred romanii) cu ajutorul bitei(bineinteles metaforic vb)...asta presupune multe ingradiri ale libertatii personale si in momentul cind calci 1mm pe linga ti se "taie degetele",ti se spune obligatoriu ce sa-ti placa,cum sa-ti placa sau cind sa-ti f... nevasta sau amanta si multe alte aberatii (pot sa-dau n ex care sa-mi sustina punctul de vedere,dar totusi sintem pe un site auto)...sa nu crezi ca aia nu sint tot un soi de sclavi..eu prefer "debandada "din romania(partea proasta este ca aceasta caracatita numita ue a ajuns si in romania...bine ,ei ne democratizeaza ,ne invata ,da o sa vezi tu nota de plata...apropo poate poti sa-mi spui cam ce ne-a mai ramas din resursele interne si cam cit de bine o duci).....nu inteleg inca o chestie,daca aia sint inaintea noastra cu 100 ani de ce nu emigrezi?cica e democratie(ha ha ha ha)
    a, sa-ti mai spun o chestie ,economia asta numita capitalista a unor taridin ue(repet nnu le cunosc pe toate) e de fapt cit se poate de ...comunista (adica planificata si restrictiva...poate l-ai prins pe ceausescu si atunci stii la ce ma refer)deci despre ce vb aici?!
    daca vrei ex la tot ce am spus mai sus pot detalia ,dar probabil as intinde prea mult coarda
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru