În pas cu tehnologia: sistemul multimedia Android Auto va fi disponibil în curând pe mașinile Dacia

Publicat joi, 12.07.2018 16:41 de Daniel Popescu

Google a anunțat că sistemul multimedia Android Auto care se activează prin conectarea telefonului la display-ul mașinii va fi disponibil în curând și pe modelele Dacia.

Google și Apple au dezvoltat puternic în ultimii ani propriile sisteme multimedia pentru mașini ca alternativă la sisteme produse de constructori.

În prezent, Android Auto și CarPlay pot fi utilizate pe o gamă variată de mașini noi disponibile pe piață, iar cei doi mari jucători din industria tehnologiei adaugă în permanență modele, pe lângă îmbunătățirile aduse aplicațiilor.

Cu ocazia unui nou update efectuat în această săptămână, Google a confirmat oficial că sistemul Android Auto va fi disponibil în curând și pe mașinile Dacia. "Android Auto vine în curând pe vehiculele Dacia", este mesajul scurt menționat de Google pe site-ul oficial al Android Auto.

Pentru moment nu există detalii cu privire la modelele și versiunile care vor fi compatibile cu Android Auto, însă acestea vor fi făcute publice în curând. În prezent, Android Auto este compatibil cu peste 400 de modele, iar printre putinii constructori care nu au niciun model pe listă se numără, pe lângă Dacia, și Mazda, Jaguar, Bentley și Infiniti.

Un studiu recent a demonstrat că Android Auto și Apple CarPlay sunt mult mai ergonomice și mai ușor de utilizat decât sistemele built-in dezvoltate de producătorii de mașini, întrucât oferă o abordare mai familiară prin faptul că pun la dispoziția șoferului grafică și aplicațiile cu care aceștia sunt obișnuiți de pe telefon.

Via AndroidPolice, Android Auto

  • cip, joi, 12.07.2018 18:20

    Si va arata astfel conform Dacia, avand o diagonala de 8" fata de 7" cat are media nav-ul de acum. https://youtu.be/krvZ-mUi2sQ?t=37s

  • mircea, joi, 12.07.2018 19:54

    @cip Eeexact așa: http://www.automarket.ro/frankfurt-2017/interiorul-noului-dacia-duster-tot-ce-trebuie-sa-stii-despre-materiale-79589.html

  • Scrooge, joi, 12.07.2018 20:54

    Android Auto si langa plasticul ala taios de-a dreptul pe satelitul de comanda. Nu prea merge.